Özellikle dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı Düzce’de birçok köy yolunun kapanmasına neden oldu. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre sabah saat 08.45 itibariyle 144 köy yolunun kapalı olduğu, 135 köy yolunun ise ulaşıma açık olduğu belirtildi. Kapalı olan köy yollarının açılması için 25 adet iş makinası çalışmalara devam ediyor.

 

İlçelere göre kapalı olan köy yollarının sayısı ise şöyle: Merkez’de 31, Akçakoca’da 33, Yığılca’da 32, Cumayeri’nde 17, Çilimli’de 7, Gölyaka’da 16 Gümüşova’da 8 köy yolu ulaşıma kapanırken Kaynaşlı’da ise kapalı köy yolu bulunmadığı bildirildi.

MUHTARIN AZMİ

Birçok yerde belediye ve özel idareye ait iş makinaları köy yolları ile mahalle aralarındaki yolları açmaya uğraşırken, bazı köy muhtarları ise köy meydanlarını ve köy yollarını kendi traktörleri ile açmaya çalışıyor.

Cumayeri’ne bağlı Dokuzdeğirmen köyü Muhtarı Bayram Kartal, köyde yarım metreye geçen kar nedeni ile karla kapalı köy meydanı ve köy yollarını kendine ait traktöre taktığı kepçe ile yolları açıyor. Hizmette sınır tanımayan Muhtar, biriken karları hummalı bir çalışma ile temizledi.

Traktör tepesinden inmeyen Muhtar Bayram Kartal sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarını sürdürürken, Cumayeri ile Dokuzdeğirmen köyü arasında yan yatan bir yolcu otobüsünü de saplandığı yerden traktör yardımı ile çıkartı.


Haber:İ.KELEŞ