Her ay hararetli tartışmalara sahne olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın son meclis toplantısı diğer toplantılara nazaran daha durgun geçti. 13 kez veto edilen oda mizanı için bu ay mutabakata varıldı. Mizan 13 kabul, 10 red ve 1 çekimser oyla onaylandı.

Mizanın onaylanmasında en büyük etken ise ilk gündem beri eleştiri konusu olan danışman Alphan Namlı’nın istifa etmesi oldu. Oda mizanı onaylanmadan önce söz alan Abdulkadir Albayrak, muhalif grubun mizanın onaylanmama sebeplerinden birinin Danışman Namlı olduğunu, kendilerinin bir adım atarak Namlı’nın istifasını kabul ettiklerini belirtti.

“Bir yerden başlayalım” diyerek meclis üyelerine seslenen Albayrakoğlu’nun konuşmasının ardından mizan oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis üyeleri ayrıca Temsili ağırlama ve eğitim masrafları için 12 bin 500 TL bütçe ayırdı.

TSO Başkanı Fahri Çakır, bir önceki meclis toplantısında tartışma konusu olan başlıklar hakkında da gelinen noktayı meclise aktardı. Çakır, TOBB’un Düzce’ye yapacağı okulun projesinin söz konusu alana uygun olmadığından yeni bir proje çizildiğini bildirdi.

Evsel Atık ile ilgili de Belediye Başkanı ile görüştüğünü aktaran Çakır, “somut bir durum ortada yok ama iyileşme umudu var” diye konuştu.

Bazı meclis üyeleri gelecek ay sürenin dolduğu, bölge idare mahkemesine başvurulması için TSO yönetim kuruluna yetki verilmesi gerektiğini savundu.

Bu konuda gerekli girişimleri yapması kararına varılırken, yönetim kuruluna oy çokluğu ile yetki verildi.
TSO Başkanı fahri çakır, mesafe şartına takılan tavuk kümesleri ile ilgili de yaptıkları girişimleri aktardı. Çakır,  yaptıkları üç toplantı sonunda konunun Çevre ve Şehircilik bakanlığı nezihinde çözüme kavuşturulacağı öngörüsünün ortaya çıktığını belirterek “yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var” dedi.

Haber;S.KAŞKIR