Geçtiğimiz yıl özelleşti
Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü 41. Şube Şefliği'nin uzun yıllardır hizmet verdiği Hamidiye Mahallesi Çoban Kavşağı mevkiindeki kuruma ait bakımevi arsası geçtiğimiz yıl satıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde açık artırma usulü yapılan ihaleyle bakımevi özelleştirildi.

Yer belli! 1.5 yıldır inşaat başlayamadı
Düzce'nin en işlek yolu olan D-100 Karayolu kenarında bulunan toplam 6.512,00 m2 yüzölçümlü arsanın satılmasının üzerinden geçen 1.5 yılı aşkın sürede ise hala yeni bina için tek çivil çakılmadı. Yeni bakım evinin inşa edileceği adres olarak belirlenen Kalıcı Konutlar Kuzey Çevre Yolu kenarındaki karayollarına ait arsada henüz başlayan bir çalışma yok.

Zor şartlarda hizmet veriyorlar
Geçtiğimiz eylül ayından bu yana söz konusu arsaya yapılan tek katlı küçük bir bina ile yanına yerleştirilen prefabrikte 17 personel ile çalışmalar yürüten şeflik, kış şartlarının etkisini yollarda gösterdiği şu günlerde artan personel sayısı ile Düzce'ye hizmet vermek için çaba harcıyor. 5 kamyon, 2 greyder ve 1 yükleyicinin bulunduğu Karayolları 41. Şube Şefliği Düzce Bakım Evi Sahası'na hakim olan çamur ve prefabrik yapıda zor şartlarda hizmet vermeye çalıştıkları görülen ve şu günlerde sayıları 25-30 kişiye çıkan karayolları personelinin yeni binaya ne zaman kavuşacağı belirsizliğini koruyor.

Karayolları neyi bekliyor!
Kar yağışının etkili olmasına bağlı olarak yolların açık tutulması için yoğun mesai harcayan ekiplerin ve araçların daha iyi şartlarda hizmet vermesi için gerekli olan yeni bakım evi binası için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nün gerekli proje ve çalışmaları tamamlaması ve inşaatı başlatması D-100 ile D-655 karayolları gibi önemli geçiş güzergahında bulunan Düzce için büyük önem taşıyor. Henüz başlamayan çalışmalar yüzünden mevcut personelin 2018 kışına da çamur-prefabrik ikilisi ile girmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER