Düzce’de elektrik kesintileri nedeniyle beyaz eşya ve elektronik cihazları bozulan vatandaşların yaşadığı mağduriyet haberlere konu olmaya devam ediyor.  
Bu kez Beyciler Mahallesi 1615, 1616 ve 1617 sokak sakinleri, özellikle son 1.5 yıldır sık yaşanan elektrik kesintilerinin elektronik cihazlarının bozulmasına neden olduğunu savundu ve SEDAŞ’a sorunu çözme çağrısında bulundu.

Mahallenin geniş bir bölümünün imara açılması ile birlikte artan nüfusa mevcut trafonun yetersiz kaldığı görüşünü dile getiren vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıyı Öncü Haber mikrofonu aracılığıyla duyurdu.

“Burası kalabalıklaşıyor, büyük trafo gerek”                                     
Özellikle tatil günü olan pazar günleri yaşanan kesintilere isyan eden mahalle sakinlerinden Mustafa Şentürk, imza topladıklarını ve gerekli yerlere vereceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz her pazar burada elektriğimizle mücadele ediyoruz. İmza topladık 60-70 tane var valiliğe, savcılığa, belediyeye ve SEDAŞ’a gideceğiz. Ne halleri varsa görsünler biz bıktık yani bu işten. Mahallemizde elektrikler kesiliyor, kanalizasyonlar tıkanıyor, mahallemizde sokak lambaları yanmıyor. İşine gidenler oluyor, gelenler oluyor. Burada 50'lik trafo var. Trafo bin 500 hanelik mahalleye yetmiyor. Bazı mahallerde görüyorum büyük büyük trafolar var, getirin buraya da koyun kalabalıklaşıyor burası. Ne muhtarımız ilgileniyor, ne azalarımız. Biz vatandaş olarak kendimiz ilgileniyoruz. 1.5 yıldır zorlaştı bu iş. Gecen cuma günü taksitle televizyon almış vatandaş, bak yandı televizyon. Buyurun buradan yakın. Kim ödeyecek bunun parasını? Bakkalın bilgisayarı gitti, kim ödeyecek bunun parasını? İnsanlar isyan ediyor.”

“10 gün içinde bu işler hallolmazsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağım”
Bir başka mahalle sakini Nuretttin Yücedağ ise elektrik sıkıntılarını giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak şu ifadelerde bulundu:

“Biz bu durumla ilgili dilekçe de yazdık, BİMER’e de yazdık. Ne gerekiyorsa yapmaya uğraştık fakat bizim duyarsız bir muhtarımız var. SEDAŞ dersen gelip-gidiyor buraya hiçbir ilgi yok. Sadece burada şalteri indirip kaldırıyor, başka da bir şey yok. Biz bunun bitmesini istiyoruz. 1.5 yıldır uğraşıyoruz. Televizyonum bozuldu, yaptırdım; çamaşır makinem bozuldu, onu yaptırdım. Sadece bu elektrik yüzünden. Bunu tutup da biz ödeyeceğiz biz böyle bir şey istemiyoruz yeter ki bizim elektriklerimize baksınlar. Bu mahalle kaldırmıyor. Şuradaki binalar yapıldı yapılalı bizim elektriğimiz, kanalizasyonumuz hepsinde noksanımız var. Bu sabah imza topladık 60-70 kişiden herkes işe gittiğinden 70 kişi. Şimdi gidiyoruz SEDAŞ’a vereceğiz, valiliğe de vereceğiz. 10 gün içinde bu işler hallolmazsa bizzat kendim savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”

“Gelen görevliler şalteri kaldırıp gidiyorlar”
SEDAŞ’ı aramaktan bıktıklarını dile getiren Erdem Aktepe şikayetini şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık 1.5 yıldır SEDAŞ’ı aramaktan bıktık. 1.5 yıldır her akşam SEDAŞ aranıyor. Peki bu SEDAŞ kendi bilgilerini takip etmiyor mu? 1616, 1617, 1615 sokaktan aranan telefonlar takip edilmiyor mu? Akşam gelen görevliler gidiyor-geliyor şalteri kaldırıyor. Aradığımız zaman da hava muhalefetinden dolayı diyor. Hava muhalefetlik bir durum yok hava günlük güneşlik. Görevli diyor “Bu trafo yetersiz.” Olmaz böyle bir şey şikayetçiyiz. Biz her pazar akşam SEDAŞ görevlisini aramak ve şikayette bulunmak zorunda değiliz, herkes bağırıp çağırıyor orada çalışan arkadaşa da yazık günah. 1.5 yıldır bu aynı şekilde devam ediyor.”

Haber: Ö.YILMAZ