Orman muhafaza memurları ve emeklileri derneğinin olağan kongresinde konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, her yıl 30 bin hektar ormanlık alan arttırıldığını söyledi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği'nin Düzce'de düzenlenen 24. olağan kongresine katıldı. kongreye Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen orman muhafaza dernek üyeleri katıldı.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, dağda ve bayırda bulunan orman muhafaza memurlarının can siperane hayatları pahasına çalıştıklarını belirtti.

Kahveci, Türkiye'de ormanların korunmasında en önemli görevleri olan muhafaza memurlarının bizim aynamız olduğunu belirterek, ''Türkiye Ormanlarını hepimiz emanet aldık bu emaneti korumak ve ormanlık alanlarımızı artırmak hepimizin görevidir. Ormanlarımızı 21. yüzyıla hazırlamak ve sorumluğunun bilincindeyiz. Orman konusunda Kamu gündemine yangınlar dolayısıyla gündeme gelmekteyiz. Ülkemizde medya bir orman yangını çıktığında bizleri gündeme getirmekte, halbuki yılda 2 bin dolayında orman yangını olmakta ve bu yangınlardan sadece çok azı kamuya yansımaktadır. Ülkemiz Dünya'da en az orman yangınları olandır. Ormanlarımızı bitti azaldı sanılıyor. Oysa ki her yıl 30 bin hektarlık alanı arttırıyoruz. Orman suçlarında oldukça büyük oranda azalma sağlandı,geçmiş yıllarda 45-50 bin orman suçu işlenirke, bu suç 15 bin seviyelerine geriledi'' dedi.

Ormanlarımızı korumak amacıyla hazırlanan Coğrafi Bilgi Sistemi ile dünyada 1. olduklarını belirten Kahveci, ''Orman Yangınlarında erken uyarı sistemi ile ilgili çalışmalarımız var,Bazı Dünya şirketleri bu sistemi pazarlamak için bir çok müracaatlarda bulunuyorlar. Bizler artık Orman Muhafaza memurlarını sadece belinde tabancayla Ormanları koruyan değil tam anlamıyla bilgi ve donanıma sahip olamaları için çalışmalıyız. Ormanlarda piknik yapanları ateş yakmayın demek değil,etrafa yaydıkları pislikleri de atmamalı konusunda uyarmalıyız. Ayrıca Orman Muhafaza memuru ormandaki her türlü kuşun cinsini göçmen kuşu yoksa değil mi,hangi ağaç türünün azaldı ve böcekler konusunda bile bilgi yüklü olmalarını istiyoruz. Hedefimiz bu olmalı bilgi yüklü Muhafaza memurları yaratmak ve her birine CPRS sistemiyle çalışan laptoplar bile dağıtarak onlardan direk bilgi alan bir sistem yaratmak istiyoruz. Dil bilen memur çoğalırsa uluslar arası ilişkilerimiz dahada hızlanacaktır''diye konuştu.

Osman Kahveci, Orman Muhafaza Memurları sayısında Türkiye'de denklik sağlanacağını ve bazı bölgelere takviye yapılacağını belirterek''15 bin Orman Muhafaza Memuru olmak üzere 32-33 bin kadar memurumuz vardır. Bin 500 memur daha almayı düşünüyoruz. Bazı bölgelerde memur sayımızda azalma olmaktadır'' şeklinde konuştu.