Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında 14 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" protokolü çerçevesindeki Düzce’de açılan kurslarda eğitim gören kadın çiftçiler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
 sesli
Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Ersin Çetin, Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Kurum Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar,150 kişiyi aşkın kadın çiftçi ve davetliler katıldı.
sesli
Toplantıda konuşma yapan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, dağıtılan sertifikaların hayırlı olması dileğinde bulundu.
Karabulut, “Devletimizin önderi Mustafa Kemal’in çok güzel tespiti var. “Kadınlarımız, erkeklerden daha bilgili, daha verimli, daha aydın, daha kültürlü olmalıdırlar.” diyor. Çocuklarımızı eğiten, onları geleceğe hazırlayan, onlarla maddi ve manevi ilgilenen hanımlarımızdır. Kadınlarımız hayatın her alanında görev ve sorumluluğu üstlenmiş, aile ekonomisine katkıda bulunmuşlardır.”dedi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu’da kurslarla ilgili bilgiler verdi:
Kabaoğlu,‘’ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başta ülkemizin gıda güvenilirliğini sağlamak ve bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak gibi çok temel görevleri olduğunu ve bu görevlerini ülkemizin dört bir yanına dağılmış teşkilatları vasıtasıyla başarılı bir şekilde yerine getirildiğini, Bakanlığımızın ayrıca kırsalda yaşayan çiftçilerimizin eğitimlerine büyük önem verdiğini bu nedenledir ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde Merkez İlçede 2, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı İlçelerde birer adet olmak üzere 5 kurs açıldığını, 5 gün süren kurslarda 150 kişiyi aşkın kadın çiftçilerin eğitime katıldıklarını ve bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir’ dedi.
Konuşmaların ardından İlimiz Merkez Beyköy Beldesi ve Nasırlı köyü, Gölyaka İlçesi Saçmalıpınar köyü, Gümüşova İlçesi Elmacık köyü ve Kaynaşlı İlçesi Sarıçökek köyünden eğitime katılan 153 kadın çiftçiye sertifika ve çeşitli hediyeler verildikten sonra toplantıya son verildi.