16. Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali dün akşam yoğun katılımla başladı. Çuhallı çarşısından Cumhuriyet meydanına kadar süren kortej yürüyüşü ile başlayan festival açılışına Vali Adnan Yılmaz ve protokol üyeleri katılırken, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ve CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu da Başkan Fikret Albayrak’ı yalnız bırakmadı.

 

 

Anıtparkta yapılan törende konuşan Vali Adnan Yılmaz, Batı Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Akçakoca’nın tarihi ve doğal zenginliklerinden söz ederek, turizm konusunda proje üretecek girişimcilere destek verileceğini belirtti.

 

 

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, festivalin 4 gün süreceğini söyleyerek, bu 4 günün halka moral ve motivasyon açısından yaralı olacağını belirtti.

CHPli Vekillerden övgüler

Bolu Milletvekili Tanju Özcan, festivale ilk geldiği 2009 tarihinde belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın projelerini dinlerken, bunların hepsinin hayata geçirebilecek mi diye düşündüğünü söylerken, bugün gördüğü Akçakoca karşısında şaşırdığını belirtti.

 

 

Özcan, “ Bugün burada bir kentin kaderinin nasıl değişeceğini gördüm. Türkiye’nin gerçek anlamda bir turizm kenti olmakta olan Akçakoca’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başkan beni Düzce milletvekili olarak lanse etti . ben Bolu milletvekiliyim ancak Düzce’den sorumlu milletvekiliyim, başkanım beni o kadar benimsemiş ki bu beni çok memnun etti. Bugün gördüğüm Akçakoca beni çok mutlu etti. Ancak üzüldüğüm bir nokta var. Düzce ve Bolu’nun ayrılmasından sonra Düzce’de kalan Akçakoca’yı kaybetmekten bugün burada gördüğüm manzara karşısında bir kez daha üzüntü duydum.” Dedi.
Festivale katılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise, belediye Başkanı Fikret Albayrak’a övgüler yağdırırken, Akçakoca’yı yıldız kent yapma hedefinde olan Albayrak’a halkın destek vermesini istedi.

 


Özkoç, “ çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz, yaşamak için de güzel hem ölmek için güzel. İyi bir belediye başkanınız var Soyadı Albayrak. Soyadındaki bayraktaki yıldızı hedef koymuş, ben Akçakoca’ya bu yıldızı alacağım demiş, çalışmaya başlamış, siz de onu destekliyorsunuz. Bir belediye başkanı tek başına yapamaz, o başkanın arkasında halk olacak, bu kentte AKP,CHP, MHP yok, bu kentin bir tek hedefi var, bu kent sevgi ile beslenecek sevgi ile sarılacak, tek hedefi olacak, bu kenti dünyaya tanıtacak. 6 ay önce geldim ben buraya. 6 ay önce gördüklerim ile bugün gördüklerimi şaşırarak izliyorum. Demek ki insanlar isteyince neler oluyormuş. “ şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fikret Albayrak törende yaptığı konuşmada, Akçakoca’nın marka kent olma yolunda ilerlediğini söylerken, ilçenin turizm kenti olarak hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını belirtti.
Albayrak, “Yıllar önce kentimizde festival fikrini ilk ortaya atan ve bugünlere gelmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlar Akçakoca’nın ekonomik ve kültürel hayatına katkıda bulunmak için bir araya geldiler. Akçakoca’nın hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz. Tüm çabamız yarının Akçakoca’sını kurmak içindir. “ derken, ilçede yapılan çalışmaları da anlattı.

Konuk ekipler gösteri sergiledi

Anıtpark’taki törende konuşmaların ardından festival dolayısıyla Akçakoca’ya gelen yerli ve yabancı halk oyunu ekipleri gösteriler sundu.

Akçakoca marka oldu

 

 

Yaklaşık 1 yıl önce Akçakoca’nın marka olması için başvuruda bulunan Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın bu talebi kabul edildi ve Albayrak, Parlayan kent Akçakoca marka tescil belgesini Düzce marka Patent Sahibi İbrahim Köksal’dan aldı.

Sevgi seli diş kırdırdı

 

 

Açılış törenlerinin ardından limanda kurulan alanda son günlerin flaş ismi Resul Dindar ve Gülşen sahne aldı.

  Resul Dindar'a büyük ilgi gösteren vatandaşlardan biri  sarılmak isterken, şarkıcının dişinin kırılmasına neden oldu.

 

 

Binlerse kişi Dindar ve Gülşen’in şarkılarına eşlik ederek eğlendi. 




 

Haber: H. İŞCAN