Düzce’de esnaf odaları kongrelerine bugün Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu ile devam edildi. D-100 Karayolu kenarında bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede mevcut Başkan Yavuz Yılmaz’ın karşısına rakip olarak Osman Can çıktı. Tek adaylı diğer oda seçimlerinin aksine iki adayın yarıştığı kongreye Düzce Milletvekili Fevai Arslan da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 27. genel kurulda divan heyetinin oluşturulması için yapılan oylama sonrası kürsü konuşmalarına geçildi.



Kongrede bir konuşma yapan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, şoförlerin tüm sıkıntılarını, dertlerini ve yaşadıklarına hakim olduğunu söyledi.

Taşlı’dan AK Parti’ye övgü: Biz bir şeyler yapabildiysek…
Mevcut Oda Başkanı Yavuz Yılmaz ile yaklaşık 4 yıldır ortak çalışmalar yürüttüklerini aktaran Taşlı, şöyle devam etti: “Kendisiyle şoför esnafımızla ilgili yapılması gereken ne olursa olsun paylaştık. Hem şehrimizin yöneticilerine hem de siyasetin yöneticilerine ki sayın vekilimiz burada Ankara nezdinde bizler için yapılması gereken her şeyi yaptılar. “Marifet iltifata tabidir” derler. Biz bir şeyler yapabildiysek, odalar bir şeyler yapabildiyse, kurumlar bir şeyler yapabildiyse bunun tek sebebi, devletimizi yönetenlerin bu işe verdiği katkıdır.”

“Düzce büyümeye devam ediyor”
Düzce Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin 2017 yılında 21 milyon TL kredi kullandırdığını açıklayan Taşlı, şöyle devam etti: “Bu kredinin de aşağı-yukarı yüzde 20’sini sizler, şoför esnafı kullandı. Düzce’deki birçok taksici arkadaşlarımızın taksilerini yeniledik. Hatta geçen gün Düzce’de 8 kişilik minibüs şeklinde bir taksi gördüm. Düzce bundan sonra İstanbul gibi, Ankara gibi, büyükşehirler gibi taksici esnafını da kalkındırarak büyümeye devam ediyor diye düşündüm.”



“Görevimi en iyi şekilde yapacağıma namusum üzerine yemin ederim”
Ardından kürsüye gelen Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Osman Can ise “Arkadaşlar beni desteklerse görevimi en iyi şekilde yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.” dedi.  

Yılmaz, projelerinden bahsetti
Rakibi Yavuz Yılmaz  ise Zeytin Dalı Hareketı’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasını başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği çalışma ve projelerden bahsederek sürdürdü.
 
Yılmaz 251 oyla kazandı

Oda başkanını belirlemek için 27. kez sandık başına gidilen genel kurulda, üyelerin çoğunluğu, oyunu mevcut Başkan Yavuz Yılmaz’dan yana kullandı. Yılmaz, 251 oy alarak yeniden oda başkanlığına seçilirken, Osman Can 25 oyda kaldı.



Haber: C. ÜSTÜNER