Alınan bilgiye göre, Akçakoca Belediye Zabıta Ekipleri, yeni kurulan motorize ekiplerle her bölgeyi çok sıkı ve süratli bir şekilde denetleme yaparken, imalat izni olmayan ve günü geçmiş gıda denetimlerinde 163 adet gıda ürününe el koydu.

Akçakoca Zabıta Müdürü Özkan Ünal'' Yeni yasa gereği hiçbir seyyar satıcıya satış izni vermeyeceğiz. Artık mahalle aralarında dahi çığırtkanlık yaparak etrafı rahatsız eden bir satış şekli olmayacak. Mobil satış yapan araçlar tüp, ekmek v.b. gibi anons yapmayacaklar. Yapılan denetimlerde 59 adet pamuk helva,90 adet kâğıt helva ve 14 adet koz helvaya el koyduk'' dedi.

Nerede nasıl üretildiği belli olmayan kontrolsüz gıda maddeleri satışlarını sıkı bir takip altına aldıklarını belirten Ünal” aldığımız bir ihbarı değerlendiren motorize ekiplerimiz nerede nasıl üretildiği bilinmeyen çok sayıda kâğıt helva, koz helva ve pamuk helvaya el koymuş tutanakla satışlarını yapan kişilerden taahhütname almış ve ürünleri imha kararı almıştır. Simit satışları belirlenen noktalarda yapılacak olup her mahallede mevcut büfe ve bakkallar talep ederek simit satışını yapabileceklerdir. Bu konuda asal taviz vermeyeceğiz. Burada bir istisna Mevsimsel oluşu nedeniyle süt mısıra uygulanacaktır'' diye konuştu.

Haber; R. BAL