18 Temmuz 1934 tarihinde Düzce Selamlar Köyü’nü ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk için köyde yıllardır program düzenleniyor. Bu yıl da 18 Temmuz’da Düzce Bisiklet Kulübü üyeleri programlar kapsamında Anıtkabir'e giderek bayrak alıp Selamlar Köyü’ne getirecek.

“10 arkadaşla gideceğiz”
Yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu, 10 kişilik ekiple Ankara’ya gidip geleceklerini ifade etti. Aksu ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Selamlar Köyü’ne 18 Temmuz 1934 tarihinde Atatürk’ün gelişiyle ilgili her yıl köyün yaptığı bir etkinlik var. Bizden yaptıkları etkinliğe bir katkıda bulunmamızı istediler. Kendilerinin bir talebi var. Anıtkabir’den bir bayrak alınacak. Bizde arkadaşlarımızla bisikletlere binerek üç günlük bir yolculuğun ardından 18 Temmuz’da bayrağı getireceğiz. Bizde yol boyunca uğradığımız bölgelerde etkinliklerimize devam edeceğiz. 18 Temmuz günü saat on bir gibi köyde etkinlikler başlıyor. Bizde programa bayrağımızı alıp yetiştireceğiz. Düzce’de bisikletlilerle buluşup onlarla birlikte pedal basarak Selamlar Köyü’ne bayrağımızı yetiştireceğiz. Çok talep oldu ama güvenlik ve deneyim nedeniyle biz 10 arkadaşla gideceğiz. Dönüş sırasında Düzce’de bir toplu grup oluşturarak Selamlar Köyü’ne gideceğiz.”

Haber: M.AYDIN