Düzce Belediye Meclisi’nin 02 Mayıs’ta yapılacak 1.Birleşimde 19 köyün mücavir alana dahil edilmesi konusu gündem maddeleri arasında yer alacak. Şehir merkezine yakınlıkları ve söz konusu yerlerin kentsel hizmetlerden faydalanmaları amacıyla belediyeye sınırlarına dahil edilmesi düşünülen köylerle ilgili karar Mayıs ayında verilecek.

TEM’in kuzeyi mi güneyi mi?

Gündem maddesinin meclisten geçmesi halinde; Kadıoğlu, Çerkez Taşköprü, Yeni Taşköprü, İstilli, Mahmure, Bahçeköy, Ozanlar, Otluoğlu, Turaplar, Küçükahmetler, Hacıahmetler, Pınarlar, Gökçeköy, Kirazlı, Paşaormanı, Eski Mengencik, Doğanlı, Büyükaçma, Çalıcuma köyleri mücavir alan sınırları içerisine alındığı takdirde belediye sınırları içindeki yerini alacak.

Seçilen köyler “özenle seçildi”

Mücavir alan için belirlenen köylerin yerleşim bölgeleri olarak birbirine olan mesafeleri bir hayli uyumsuz olduğu gözlerden kaçmıyor. TEM'in kuzey yakasında bulunan tüm köylerin “mücavir alana alınacağı “ duyurulmasına rağmen seçilen köylerin bu kıstasa uymadığı görülüyor. OSB-Terminal bağlantı yolu üzerinde bulunan Sinirci Köyü bu isimler arasında yer almıyor. TEM'in kuzeyindeki Turaplar mücavir alana alınırken TEM'in güneyindeki Küçük Mehmetler (Sıracevizler) Köyü alınmıyor. Küçük Ahmetler Köyü'nün mücavir alan içerisine alınacağı belirtilirken hemen yakınındaki Küçük Ahmetler Köyü'yle bitişik vaziyetteki Kızılcık Köyü'nün dışarıda kalması dikkat çekti. Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan'ın Kızılcık Köyü'nden oluşunun bu durumda etkili olup olmadığı merak konusu oldu. Ayrıca 1.OSB'ye sınır Küçük Ahmetler Köyü'nün de hemen yanındaki Duraklar (Tahirağa) Köyü'nün de mücavir alana alınacak köyler arasında yer almaması, Beyköyü'yle birlikte mahalle olması düşünülen OSB'lerle birlikte sıraya alınışından kaynaklandığı öğrenildi.

Sırada Beyköy mü var?

Beyköy mücavir alan içerisinde bulunan Büyükaçma Köyü'nün de Düzce Belediye Mücavir alan içerisine alınacak köyler arasına alınması da bir diğer husus.

Beyköy beldesi mücavir alan içinde bulunan Büyükaçma'nın Düzce Belediyesi mücavir alan içerisine alınmak istenmesi Beyköyü'nü de Konuralp gibi Düzce Belediyesi sınırları içine katmanın bir uzantısı olarak yorumlayanların da olduğu biliniyor. Öte yandan Düzce Belediyesine yakın kaynaklar, Başkan Mehmet Keleş ve bazı belediye meclis üyelerinin 1. ve 2. OSB'nin sınırları içinde yer alan Beyköyü'nü Düzce Belediyesi'nin bir mahallesi olarak görmek istediği de biliniyor. 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü Saat.19.00'da yapılacak olan toplantının ardından daha sonra Beyköyü'nün de OSB'ler gibi mücavir alana alınmasının düşünüldüğü sızan haberler arasında.

Muhtarların da bilgisi yok

Belediye Mücavir alan içerisine alınacak köy halkının konuyla ilgili bilgileri olmadığı gibi ilgili köy muhtarlarının da konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı öğrenildi. Adı açıklanan 19 Köyün 2 Mayıs'ta yapılacak meclis toplantısının ardından Düzce Belediyesi Mücavir alana alınması yönünde çoğunluk kararının çıkması bekleniyor.

Haber:Y.SEVER