Düzce'yi vahşi depolamadan kurtaracak olan katı atık depolama tesisinde şu günlerde alan düzeltme çalışmaları devam ediyor. Henüz bina yapım çalışmalarının başlamadığı alanda iş makineleri zemini inşaata hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan tesis için 1 yıl gibi bir süredir çalışmalar devam ediyor.

 

 

Düzce'nin adeta kabuk bağlamayan yarası olan çöp sorunu yer noktasında yaşanan sorunlar nedeniyle 10 yıl gibi bir süredir çözüme kavuşamıyordu. Daha önce belirlenen alanlara yöre halkının açtığı davalar nedeniyle süreç askıda kalırken son olarak Yığılca Hecinler mevkii tesisin yapılacağı kesin yer olarak belirlenmişti. Bu doğrultuda 2013 yılının temmuz ayında Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde yaklaşık 15 milyon liraya ihalesi gerçekleştirilen tesis için gerekli paranın 9 milyon 900 bin liralık kısmının İller Bankası’dan kredi olarak karşılanacağı açıklanmıştı. Ancak yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan Başkan Mehmet Keleş, kasada para olmadan direkt belediye kaynakları ile işin ihale edilmesine tepki göstermiş ve çekilen bir kredinin de söz konusu olmadığı açıklamıştı.

 

 

Tüm bu tartışmaların gölgesinde eski taş ocağı alanında 1 yıldır devam eden çalışmalar ise hala inşaat aşamasına geçemedi. Vahşi depolamadan kurtulamayan Düzce'de çöp konusunda en büyük sıkıntıyı köyler çekiyor. Konteyner ve araçları olmayan köylüler ellerine geçen çöpü boş buldukları tarla ve yol kenarlarına atıyor. Sık sık basın aracılığıyla yaşadıkları sıkıntıya parmak basan halk gibi tüm Düzce 21. yüzyılda artık vahşi depolamadan kurtulmak istiyor. Düzce'nin acilen bu tesise kavuşması gerekiyor.

 

Haber;C.Üstüner