Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce'ye açılacak olan otopsi merkezi ve Adli Tıp şubesi ile ilgili bilgi verdi.

Bölgenin en büyük morg merkezi olacak

Otopsi merkezi için kalıcı işyerlerinde yer ayrılması konusunda Vali Adnan Yılmaz'ın bizzat takipçi olduğunu vurgulayan Solmaz, " Amacımız Düzce merkez ve ilçelerine hizmet vermenin yanında çevre illere de hizmet vermek. Otopsi merkezi Türkiye'de çok sınırlı. Burada da amaç İstanbul ve Ankara'nın yoğunluğunu azaltmak. Burada açılan otopsi merkezi ile insanlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Şuanda 2 doktor hizmet verecek. atama noktasında ilk atama yapıldı. Bizim burada soğuk hava depolarımız var ama kullanılmıyor. Biz bunları otopsi morgları olarak kullanılacağız. Dolayısıyla bölgenin en büyük otopsi yada morg merkezi olacak. Onun hazırlığını sağladık.kalıcı işyerlerinin yanındaki blokta olacak otopsi salonları ve morg zeminde, 1. katta çalışma ortamları olacak. Ileride sağdece morgda değil de kimya labarotorlarının birimleride kurmak için 2 bin metre kare alanda olacak. Aynı yerin yan tarafında olay yeri inceleme olacak. Birlikte hareket edecekler ve otopsinin kalitesi artacak. Olayı yerinde aydınlatma imkanımızda yüzde olarak yükselecek."dedi.

Çilimli'ye gelen hizmet artacak

Çilimli'de yapımın devam ettiği cezaevi inşaatının 2014 mart ayında biteceğini ancak yıl sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Solmaz, cezaevinin Çilimli bölgesine çok büyük gelir kaynağı sağlayacağını savundu.

Solmaz, "Cezaevi ile birlikte 22-25 milyon TL gelir gelecek. 300 memur istiham edecek. Bunun yanında jandarma bölüğü kurulması noktasın talebimiz oldu. O da kurulacak. 300 memur 300 hane demek. İsteğimiz çilimli'ye gelen hizmeti arttırmak. Doğrudan aylık 22 milyon yıllık 2 trilyon para gelecek. " dedi.

 

Mahkumlar sadece yatmayacak

 

"Oradaki mahkumlar yatmayacak" diyen Solmaz, çeşitli iş kolu ve sosyal faaliyetlerle tahliye olduklarında meslek sahibi olacaklarını söyledi.

 

Türkiye'de ilk olacak

 

Mevcut cezaevinin de denetimli serbestlik müdürlüğü olarak tahsis etmek istediklerini ifade eden Solmaz, "Şuan bizim içimizde çalışıyor. Binanın denetimli serbestlik müdürlüğü olarak yapılması dahilinde. Bu olursa Türkiye'de bir ilk olacak."dedi.


Haber: S. KAŞKIR