İlk kentsel dönüşüm projesinin il merkezindeki Camikebir Mahallesi'nde gerçekleştirildiği Düzce'de 2. dönüşümün adresi Akçakoca ilçesi oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan turizm odaklı yeniden yapılanma süreci ile bir çok projenin başladığı ve tamamlanma aşamasına geldiği ilçede şimdi de Kentsel Dönüşüm çalışmalarının startı verildi. Bu kapsamda eski belediye binasının yıkım işlemi bugün gerçekleştirildi.

"Akçakoca’nın çehresini tümden değiştirecek" 
Yıkım işlemi sırasında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’nın çehresini tümden değiştirecek olan projenin yıkım çalışmaları ile başladığını söyledi.

Dönüşüm uygulanacak alandaki bazı hak sahibi ile mahkemelik olduklarını anımsatan Başkan Yemenici, sorunların kısa sürede aşılmasının hedeflendiğini anlattı. 

"2-3 sene sonra bitirilecek"
Akçakoca Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesinin bu yıl içerisinde yapılmasının  planlandığı belirten Yemenici, şöyle devam etti: "2-3 sene sonra bitirilecektir. Bir iki ufak aksaklıklar var. Ancak bu sorunlarda aşılacaktır. Burası tamamlandığında bu bölge çehresi değişen bir yer haline gelecek. Bittiğinde Akçakoca’nın ekonomisi de kazanacak."

İlk dönüşüm projesi toplu konuttu
Düzce'nin ikinci Akçakoca'nın ise ilk kentsel dönüşüm projesi Camikebir Mahallesi'nde uygulanandan çok farklı amaçla projelendirildi. Düzce Belediyesi, şehrin göbeği denilebilecek bir alanı toplu konut olarak değerlendirirken, Akçakoca Belediyesi, yaklaşık 24 dönümlük alanın 3-4 dönümünü meydan olarak kullanacak. Bu alanda, yeşil alanlar, havuz, anfi ve  250 araçlık otopark olacak.