Düzce'de bir fabrikanın önü daha eyleme sahne oldu. 1.OSB'de kendilerini giriş kapısına zincirleyen işçilerden sonra bir eylem haberi de Gölyaka'dan geldi. Ancak diğerlerinden farklı olarak bu defa tepkinin nedeni sendika değildi.


3 yıl önce Gölyaka Sapağı'nda kurularak üretime başladığı bilgisi verilen çelik fabrikası kapısına kilit vurunca işçiler mağdur oldu. İflas bayrağını çeken fabrikadan 2 aylık alacakları olduğunu iddia eden bir grup işçi bugün fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Fabrika yetkililerinin paralarını vermediğini iddia eden işçiler, bu duruma isyan etti.


Fabrikanın iflasını vermesi ile işsiz kaldıklarını ifade eden eski çalışanlar, emeklerinin karşılığı olan parayı alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Fabrikanın 2 ay önce kapandığını söyleyen işçiler, ayrıca devletin kendilerine ödediği asgari geçim indirimini 7 aydır alamadıklarını öne sürdü. 2 aylık maaş ile tazminatlarının yanı sıra 7 aydır ödenmeyen asgar geçim indiriminin de taraflarına ödenmesini isteyen işçiler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. İşçiler mağduriyetlerinin son bulması için organize sanayi başkanlığı ile belediye başkanını da göreve davet etti.

 

Haber: İ. Keleş