Akçakoca’da köylülerin fark ettiği 20 metrelik 4 şelale bulundu. Tahirli Şelalesi adı verilen şelale ile ilgili Turizm Müdürlüğü çalışma başlattı.
Yapılan araştırma sonucu şelalelerin doğal oluşumla meydana geldiği belirlendi ve bölgeye ''Tahirli Şelalesi'' adı verildi.

Akçakoca Orman İşletmesi Müdürü Kerim Gençoğlu, Tahirli Köyü’nde oturan bir vatandaşın kendilerine gelerek böyle bir şelalenin varlığından söz etmesi üzerine araştırma yaptıklarını, ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta üst üste 4 kademeli şelalenin varlığını tespit ettiklerini bildirdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, kendilerine bilginin ulaşmasının ardından bölgede incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Akçakoca-Karasu karayoluna 3 kilometre uzaklıktaki şelalenin turizme kazandırılmasının kolay olacağını ifade eden Budak, ''Şu an oraya tabela çalışması yaptık. Yörede yaşayan vatandaşlarımızı da alarak şelaleye gittik. Gördük ki, Akçakoca'da bulunan mevcut şelaleler içerisinde en güzeli bu. 4 tane basamak merdiven ve uzaktan baktığımız zaman çok güzel bir görselliği var. Oradaki köylülerden ve Orman İşletme Müdüründen çevre temizliği yapılmasını rica ettik. Onlar da hem çevre temizliği yaptılar hem de yürüyüş parkuru oluşturdular. Önümüzdeki günlerde orada bir doğa yürüyüşü yapacağız'' diye konuştu.

Haber; R. BAL