1995 yılında 50. Hükümet döneminde Şıralık Mahallesinde 20 dönüm alan üzerine atılan temelle başladı inşaatın hikayesi…
Kültür merkezinin 1995 yılında Tansu Çiller’in Başbakanlığını yaptığı 50. Hükümet döneminde temeli atılmış ve 15 yıl boyunca temel aşamasında kalmıştı… 2010 yılında Düzce Belediyesinin yapımını üstlenmesiyle umutlar yeniden yükselmişti. Tekrar temeli atılan merkezin kaba inşaatı belediye tarafından bitirilen ancak ödenek yetersizliğinden tamamlanamayan merkez Düzce’nin yapımı yılan hikâyesine dönen inşaatları arasında yerini aldı.

Belediye kültür merkezini bir seviyeye kadar getirdi ancak yatırım ödeneksizlik yüzünden durdu… belediyenin imkanları inşaatı tamamlamaya yetmeyince merkezin Kültür ve Turizm Bakanlığına devri gündeme geldi. Siyasilerin sık sık Ankara’dan müjdeli haberler verdiği bakanlıktan gelen yetkililerin umut veren açıklamalarına karşın merkeze bir çivi dahi çakılmadı.
Hala bir çalışmanın başlamamasının sebebi Kültür merkezinin bürokrasiye takılması olarak gösteriliyor. Bir türlü devrin sağlanamadığı kültür merkezinin önünde hala Belediye’nin tabelası buluyor. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayramın da “Bakanlığın kendi içinde prosedürü var. Kendi içindeki sorunu çözdüğünde faaliyete başlayacak.” sözleri de durumu özetliyor.


Düzce’nin sosyal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapması açısından büyük önem arz eden kültür merkezi kurumlar arasındaki prosedürü beklerken çürümeye yüz tutuyor.
Düzce’nin acil ihtiyaçlarından biri olan kültür merkezi tamamlanırsa Düzceli, toplantı salonlarından, sergi salonlarına, bale bölümlerinden müzik salonlarına kadar sanatın ve kültürün her türlü etkinliğine bölümler ayrılan, 415 kişilik büyük, 136 kişilik küçük salonu olan, 290 metrekarelik sergi salonu bulunan, 117 metrekarelik seramik ve heykel atölyesini bünyesinde barındıran, televizyon, video salonları, bilgisayar odaları, büyükler ve küçükler için okuma salonları olan kapalı alanı 6 bin 745 metrekarelik bir mekana kavuşacak.

 

 Haber; S. KAŞKIR