Emniyetin Fiziki Mekan Sıkıntısı Sona Eriyor

2012 yılı Düzce için yeni projelerle başladı. Depremden sonra yapılan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü binasının artık yeterli olmaması ek bina ihtiyacını doğurdu. Bu kapsamda müdürlüğün fiziki mekan sıkıntısının ek bina ya da mevcut bina genişletilerek giderilmesi gündeme gelirken şu günlerde ödenek için Ankara nezdinde çalışmalarda sona gelindi. Düzce milletvekillerinin konuyu yakından takip ettiği öğrenilirken yeni bina için ödeneğin çıktığı öğrenildi. Bu yıl içerisinde hayata geçirilecek projeyle Düzce İl Eminiyet Müdürlüğü daha rahat bir ortamda halka hizmet verecek.
Gelecek ödenekle birlikte mekan sorununun mevcut bina genişletilerek mi yoksa yeni bir arazi üzerine mi yapılacak bina ile mi çözüleceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Bayındırlık Binası

2012 yılında yapılması planlanan bir başka bina ise bayındırlık binası. Bayındırlık binası için de gerekli ödeneğin sağlandığı öğrenilirken binanın nereye yapılacağı ile ilgili görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Kız Meslek Lisesi

Kız Meslek Lisesi binası ile ilgili de kat sorunun aşılması bekleniyor. Mevcut binanın prefabrik olması nedeniyle 12 yıldır yeni binasına kavuşmayı bekleyen kız meslek lisesi için yeni okul binası alanı olarak Şıralık belirlendi. Düzce merkezde kat imar sayısının 3 olması nedeniyle binanın 3 katlı projelendirilmesi gerektiği ancak bu haliyle ihtiyaca cevap vermediği öğrenilirken 4 kat için Düzce Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında görüşmelerin devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Kat sorununun aşılması ile birlikte bu projenin de yıl içerisinde başlayıp kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan mevcut binanın şehir merkezinden olması nedeniyle Şıralık'ı uzak bulan okul aile birliği üyeleri geçtiğimiz ay yaptıkları açıklamayla durumu tepki göstermiş ve yeni binanın yine aynı alana yapılmasını istemişti.