2013 yılı çözüm süreci, Gezi Parkı odaklı gelişmeler, demokratikleşme paketi ve dershaneler derken dolu dolu bir gündemle geçti… Sayısız gelişmeye sahne olan 2013 yılında, Düzce’de de gündem yoğundu. Düzce 2013 yılını yine terminal, katı atık tesisi, kültür merkezi tamamlanmadan geçirdi… En çok borç takibi olan ve suç olayı yaşanan iller arasında ilk 5’te yer alan Düzce’de çok sık haber konusu olan konulardan biri de intiharlar oldu.

 

 

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasi gündem özellikle son aylarda iyice kızıştı. Düzce’de özellikle AK Parti’de eski Belediye başkanı Mehmet Keleş’in yeniden aday gösterilmesi İl başkanı Kaşıkoğlu ve Keleş üzerinden yapılan siyasetin daha da yoğunlaşmasına sahne oldu…
2013 yılında hem Düzce’de hem de Türkiye gündeminde yaşananların kısa bir özetinin ardından, bir seneyi daha geride bırakmamıza sayılı günler kala; 2013 yılının en önemli olaylarını ve akılda kalan anlarını halka sorduk.

Halkın gündeminde hiç kuşkusuz son 10 günün en çok konuşulan konusu yolsuzluk ve rüşvet operasyonları vardı. Mikrofon uzattığımız halkın çoğunluğu operasyonların 2013 yılına damga vurgunu söylerken, 2014 yıllında da yankılarının süreceği endişesini dile getirdi.
Yine gezi olayları, dershanelerin kapatılması, öğrenci evleri vatandaşlardan gelen cevaplar arasındaydı…

Düzce’de siyasetin son aylarda daha bir karmaşık hale geldiğini savunan vatandaşların 2014 yılında en çok merak ettiği ise yerel seçimlerin sonucu… 



Haber: S. KAŞKIR