Şehirler arası yolların kesişme noktası olan Düzce'de yaşanan bazı olaylar Düzce'nin adına leke düşürüyor. D-100 Karayolu Öztürkler Kavşağında Rukiye adında bir vatandaş kaldırımda yatıp kalkıyor. Çevredeki vatandaşların Rukiye Teyze olarak çağırdıkları vatandaşın aynı yerde aylardan beri sadece bir battaniye ile yatıp kalktığı ve kış aylarının da yaklaştığı şu günlerde durumunun günden güne kötüleştiği belirtiliyor.

Rukiye Teyze'nin içler acısı bir durumda olduğunu söyleyen mahalle sakinleri ise “Aylardır bu kadın burada yatıp kalkıyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Kış ayları geliyor ama bu kadın eğer bir çözüm bulamaz ve Rukiye Teyze kışında burada yatıp kalkarsa burada hayatını kaybedebilir. Burada durak var ve durakta bekleyen çocuklarımızda korkuyorlar. Yardım eden vatandaşların yardımını kabul etmiyor ve vatandaşların yüzüne tükürüyor. Bu kadına şimdiye kadar hiç kimse sahip çıkmadı. Bari şimdi sahip çıksınlar da hem biz rahatlayalım hem de Rukiye Teyze rahatlasın.” şeklinde konuştular.

Rukiye Teyze'nin yattığı alanın D-100 Karayolu yakınında ve şehirler arası trafiğin yoğun olduğu yerde olması da yaşanan durumun önemini gözler önüne seriyor. Rukiye Teyze'nin ise bu duruma daha ne kadar katlanabileceği bilinmiyor.