“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı” kapsamında, Düzce’deki çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile alınan makine ve ekipmanlar için dağıtım töreni yapıldı.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 Törende konuşan Vali Adnan Yılmaz, “Bu modern makinelerin ilimizdeki tarımsal üretime olumlu katkılar yapacağına inanıyorum.”dedi.

Uluslararası Düzeyde Rekabet Edebilecekler

Tarım sektörü cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok önemli görevler üstlendiğini ifade eden Vali Yılmaz, “Başarılı çalışmalar ve doğru politikalar sonucunda bu yıl 62 milyar dolar seviyesine çıkarılmış ve ülkemiz tarımsal hasıla bakımından Avrupa birliği ülkeleri arasında birinci, dünyada ise yedinci sıraya yükselmiştir. Bakanlığımız birçok tarımsal ürüne ve hayvancılığa destekleme vermekte, 2007 yılından itibaren de hibe programları kapsamında çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği sağlamaktadır. Dağıtımını yapacağımız makine ve ekipmanlar sayesinde çiftçilerimiz daha kaliteli üretim yapacaklar ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye erişeceklerdir.”diye konuştu.
233 Kişiye Makine Dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Makine ekipman programı hakkında bilgi verdi.

Kabaoğlu, “Makine ekipman desteklenmesi kapsamında bu yıl başvuran 233 kişiye makine dağıtacağız. Toplam hibe tutarımız 544 bin TL olacak. Bu kapsamda 2007 yılından bu yana 2 bin 800 adat makine dağıtmış olacağız. Toplam hibe programımız 4 buçuk milyon TL olacak. Bu kadar desteği Düzceli çiftçilerimize ulaştıran herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Tören protokol üyeleri tarafından çiftçilere temsili olarak makine-ekipman teslim belgesi verilmesiyle son buldu.

 Haber; S. KAŞKIR