Suyunun bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen, bu özelliği ve konumu itibariyle her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri olan Şifalı Su, artık Akçakoca Belediyesi'nin sorumluluğunda hizmet verecek.

Akçakoca Postası'nda yer alan habere göre; 'Şifalı su' mevkiini de kapsayan 50 dönümlük ormanlık alan, Akçakoca Belediyesi ile Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 29 yıllığına Akçakoca Belediyesi'ne kiralandı. Akçakoca Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşen protokol sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Cüneyt Yemenici, vatandaşların sadece su almak için uğradığı bölgede çok amaçlı bir proje uygulanacağını belirterek, "Buraya sadece su almak için uğranılan bir konumdan çıkaracağız."  dedi.

"Yol üstü hizmeti noktasında kalite getireceğiz"

Yemenici, Şifalı Su mevkisinin çok amaçlı kullanılacağına vurgu yaparak, "Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde sadece su ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak kahvaltı ve diğer ihtiyaçlarının tamamına cevap verecek bir konuma getireceğiz. Yol üstü hizmet anlamında bir kalite getireceğiz. Bu işin sonuçlanmasında emeği geçen başta sayın bakanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Belediye yıllık 20 bin TL ödeyecek

Projenin hayata geçmesiyle bölgenin bir cazibe merkezine dönüşeceğini aktaran Başkan Yemenici, şöyle konuştu: "Belediyemize önemli oranda gelir getirecek aynı zamanda vatandaşlarımızın ormanla iç içe bir çok yaşam aktivitesinin yerine getirebileceği bir işi sonlandırdık. 50 dönümlük bir alanı yılda 20 bin kira bedeli ile 29 yıllığına kiraladık. Bildiğiniz gibi şu anda orası bir dağınıklık hizmet ve görüntü kirliliği içinde. Işıklandırması yok geceleri güvenli değil. Bütün bu sorunlar uygulayacağımız projede ortadan kalkacak."