Düzce'de özellikle Üniversiteli öğrencilerin büyük ihtiyacı olan yurt ihtiyacı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nu yeni bir çalışmaya yöneltti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Düzce'de ilk etapta Koçyazı Mahallesinde Kalıcı Konut Yolunda özel bir şahsa ait binayı kiralayarak yurt konseptine çevirerek "yurt ihtiyacını" gidermeyi hedefliyor.



Kiralanan binada başlayan çalışmalarda çevre düzenlemesi ve yan yollar hariç diğer bölümlerde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yurt Kur yetkililerinin geçtiğimiz günlerde gelerek binada ön incelemede bulundukları ve binanın 295 öğrenci kapasitesinde dizayn edilmesinin netleştiği öğrenildi.



Kalıc konut yolu kenarında bulunan bu binada çalışmalar sürerken Çoban Kavşağına yakın yerde de 444 kişilik yurt binasının da bitme aşamasına gelindiği bilgisi edinildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu böylece Düzce'de toplam 739 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılamış olacak.İnşaatları son hızla devam eden her iki yurt binasının kız öğrenciler için mi yoksa erkek öğrenciler için mi tahsis edileceği ilerki günlerde netlik kazanacak.



Bina almak ve inşaa etmek yerine kiralama yöntemini seçen yurtkur'un bundan sonra en azından kalıcı bir binada hizmet vermesi isteniyor.

 

HABER: E. TAYHAN