Düzce Kadastro İl Müdürü Sabahattin Tezcan, dün akşam konuk olarak katıldığı Erol Tayhan’la Manşet programında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "2B Yasası" ile ilgili Düzce’de yapılan çalışmaları anlattı.
Düzce’de 80 köyde 2B uygulaması yapıldığını ifade eden Tezcan, köylerdeki ölçüm çalışmalarının devam ettiğini 15 Temmuz itibariyle hepsini tamamlanmayı hedeflediklerini belirtti. Tezcan, 56 köyde listelerinin askıya çıkarıldığını, 24 köyde de çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekledi.
Düzce’deki 2B arazilerinin hak sahiplerine satışında bugüne kadar yeterli talep göremediklerini belirten Tezcan, Son başvuruların 30 Ekim 2012 tarihine kadar olduğunu hatırlatarak “ciddiye alın” uyarısında bulundu.

Tezcan, “Düzce’de 28 birimde 2 bin 899 parsel satılmaya hazır vaziyet. Milli Emlak’tan alınan bilgiye göre 160 civarında talepte bulunulmuş. Bunu orantıladığımızda yüzde 4’e denk geliyor. Yani yüz kişinden 4 kişi satın almak için müracaat etmiş. Eğer 30 Eylül 2012’ye kadar müracaat etmezlerse hakları kaybolacak. Bunu kaçırırlarsa otomatik olarak maliye hazinesinin olacak.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR