Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, konuk olduğu Özlem Yavuz’la Haftaya Bakış programında Gümüşova’da bugüne kadar yapılanları değerlendirdi.
2012 Yılında Bütçeyi Katmayı Hedefliyoruz
4 milyar 200 bin TL’lik bir borçla belediyeyi aldığını ifade eden Bostancıoğlu,“ 2008 yılında bütçe açığımızı 1 milyar 400 TL’ydi. 2009’da göreve geldiğimizde 800 binlerde bütçe açığımız oldu. 2010 yılında 67 bin 2011 yılında 47 bin bütçe açığımız oldu. Belediye tarihinde ilk defa en fazla gelir elde ederek bütçe fazlası veren belediyeler içerisinde yer aldık. 2012 yılında da bütçemizi katlamayı düşünüyoruz.”dedi.
Konut Yönünden Hazır Değiliz
Bostancıoğlu, D-100’ün imara açılmasının Gümüşova’ya çok fazla bir etkisi olmadığını ifade ederken Gümüşova’nın yeni teşvik paketi ile gelecek yatırımcılara konut ve kalifiye eleman açısından hazırlıklı olmadığını söyledi.
Bostancıoğlu, “Sanayileşme yönünden karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri konutlaşmanın yavaş olması. Konutlaşmak için öncelikle belediye olarak 1,5 yıldan beri alt yapı çalışmalarını hızlandırdık. “Yap sat” şeklinde 2 müteahhit firmayla anlaşarak 650 konutluk bir proje imzaladık. Konut ihtiyacını gidermeye çalışacağız. Kalifiye eleman içinde belediyemiz, kaymakamlığımız, üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle halk eğitim bünyesinde gelecek sanayici için kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla çalışmalara başladık.”diye konuştu.
Konar Göçer Sanayicilere Dikkat Edilmeli
5084 sayılı teşvik paketiyle 1. ve 2. OSB’de yapılan hataların yeni teşvik paketinde tekrarlanmaması gerektiğini belirten Bostancıoğlu, “ Düzce’nin 4. Bölgede yer almasını avantajlarını çok iyi değerlendirmeliyiz. Merdiven altı diye tabir edilen konargöçer sanayicilere dikkat ederek kaliteli yatırımcılara yer vermemiz gerekiyor. “ dedi.
Belediye Tarihinde En İyi Proje
Gümüşova Dal-çık projesinin Gümüşova belediye tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Bostancıoğlu, “ Çok uzun dönemli bir çalışma oldu. Halkımızda inşaat döneminde zaman zaman sabır göstermeyerek fevri çıkışları oldu. Ancak bitirilemez denilen çalışmayı 2011 tarihinde alt taraftan trafik verdik. Tabi kaynağın yetersiz olması ağır ilerlemesinde etkili oldu. Şimdi yan yollar kaldı. Yan yolları da bu yıl içersinde bitirmeyi planlıyoruz.” Diye konuştu.
Kavşaklarda Karayolları Israrcı
D-100 karayolu Gümüşova mevkiinde yer alan ve sık sık kazaların meydana geldiği kavşaklarla ilgili olarak Bostancıoğlu, durumu Karayolları yetkilileriyle görüştüklerini ve yetkililerin projelerin doğru yapıldığında ısrarcı olduklarını söyledi.
Bostancıoğlu, “Biz yaşayan ve sorunları bizzat gören biri olarak karayollarına kavşakların hatalı olduğunu ifade ettik. Ancak Ankara 4. Bölge etüt dairesi, kavşaklarla ilgili vatandaşın ve bizim şikayetlerimizi ilettiğimizde projelerin hatalı olmadığını söyledi. Onlar sorunların zaman içerisinde tüm yapılanmanın bitmesiyle ortadan kalkacağını ifade ediyorlar. Dilerim onların dediği gibi olur. Ama bir hata varsa ondan dönmekte erdemliliktir diye düşünüyorum.”dedi.
Amacımız Üzüm Yemek, Bağcıyı Dövmek Değil
Muhalefet partili bir belediye başkanı olarak bu güne kadar iktidar partisi milletvekillerinden bürokratik anlamda bir taleplerinin olmadığını söyleyen Bostancıoğlu, “ İlçemizin hayati bir ihtiyacında bütün milletvekillerimizin anlayışla yaklaşacağından inancımız tam. Biz vekillerimizn çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz. Yani, bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Amacımız Gümüşova’ya ve Düzce’ye hizmet götürmek. Bu nedenle çatışma ve çekişmelerin olmaması lazım.”dedi.
 Belediye başkanı olarak yürüttükleri görevin zor bir görev olduğunun altını çizen Bostancıoğlu, Gümüşova halkının vermiş olduğu görevi layıkıyla teslim etmek istediğini ifade etti.
Bugüne Kadar Yaptığım Tüm İşlerin Arkasındayım
 “Bugüne kadar içinde hatalı iş yaptım diyebildiğim art niyetli bir iş asla olmadı.” Diyen Bostancıoğlu, Vicdani olarak bugüne kadar yaptığım tüm işlerin arkasındayım. Elbette soruşturma ve teftişler olacak ama art niyetli olmasını istemiyorum. Bazı soruşturmalarla ilgili mahkemeye müracaatlarımız oldu. ” Şeklinde konuştu.Bostancıoğlu, “Bir tek Gümüşova’nın soruşturmaları meydana döküldü.” Diyerek bunda Gümüşova halkının ve art niyetli insanların hatası olduğunu savundu. Soruşturmaların devam ettiğinin altını çizen Bostancıoğlu, “Kimlerin haklı olup olmadığını zaman gösterecek, kamuoyu biraz daha sabırlı olsun. Ben aklanacağımızı düşünüyorum. Çünkü bilerek art niyetli olarak yaptığımız bir şey yok.” Dedi.
Yer tahsis etmeye hazırız
Gümüşova’nın içme suyu problemi ile ilgili olarak Bostancıoğlu, “ İçilebilir özellikte değil. Bende memnun değilim. Suyu içilebilir hale getirmek için 3 noktada kaynak bulduk. İshale hatlarının döşenmesi ve yeni depolarla bu suyu içilebilir hale getireceğiz. Ancak su işi kolay bir iş değil. İnsanlar benden 1-2 günde su getirmemi beklemesin. Zamana ve kaynağa ihtiyacımız var.” Derken diğer ilçelere yapılacak olan entegre hastanesi ile ilgili “ Seçim döneminde Gümüşova’ya 15-20 yataklı bir hastane yapılması için toplantı yapılmıştı. Belediyemizden de talepler olmuştu. Biz de o dönem fatih mahallesinde orman ve su işleri müdürlüğümüze ait bir araziyi tahsisi edebileceğimizi iletmiştik.  Biz hastane için yer tahsis etmeye hazırız yeter ki Gümüşova’ya yapılsın.” Dedi.
Görev Verilirse Kaçmayız
 Bugüne kadar yaptığı çalışmaların alt yapıyı oluşturmak üzerine olduğunu söyleyen Bostancıoğlu,  “Bundan sonra bu projeleri hayata geçirme dönemini yaşayacağız.” Dedi.
 “Bundan sonraki süreçte aday olup olmamam konusu ile ilgili “nasip” diyorum. Benim aday olduğum siyasi parti beni tekrar aday gösterecek mi, halkımız yeniden beni göreve getirecek mi bilmiyoruz. Bundan sonra bana verilen görev süresini çok nitelikli bir çalışmayla tamamlamak istiyorum. En büyük hakem millettir. Görev verilirse görevden kaçmayacağımızı da belirtmek istiyorum.” Diyen Bostancıoğlu bir dönem daha belediye başkanlığına sıcak baktığını belirtti.

 Haber; S. KAŞKIR