Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın 2005 yılından bu yana başkanlığını yaptığı Akçakoca Kızılay şubesinin 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan kongresi de iptal edildi. Şubat ayında yapılan kongre usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iptal edilmiş, Kızılay müfettişleri geriye dönük şubenin defterlerini incelemeye başlamıştı. Müfettişlerin incelemesini bitirinceye kadar Fikret Albayrak başkanlığındaki yönetimin göreve devam etmesi kararlaştırıldı.

Defterler inceleniyor

Şubat ayında yapılan Kızılay Akçakoca Şube kongresinde, usul hataları yapıldığı yönünde şikâyet edilmesi nedeniyle genele merkezden gelen Kızılay müfettişleri kongre tutanaklarını incelemeye başladı. Müfettişlerin, kongre süreciyle ilgili olarak bir takım usulsüzlükler tespit ettikleri yönünde rapor hazırlamaları üzerine Kızılay Genel Merkezinin, 25 Mayıs’ta yapılacak Akçakoca Kızılay Şube Kongresini iptal ettiği öğrenildi.

Ali Ezer ve Sedat Yemenici adaydı

25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Akçakoca Kızılay Kongresinde, Şubat ayında yapılan kongrede Fikret Albayrak ile aynı listede yer alan Ali Ezer de başkanlığa aday olacağını açıklamıştı. İddiaya göre, Kızılay üyesi Sedat Yemenici de Cumartesi günü yapılacak kongrede başkanlığa aday olmak için nabız yoklayarak Ali Ezer'in karşısına başka bir liste ile çıkma hazırlıklarına başlamıştı.

Albayrak sürpriz bir şekilde bırakmıştı

Bilindiği gibi Şubat ayında yapılan Kızılay Akçakoca şubesi kongresine saatler kala, 2005 yılından bu yana şube başkanlığını yürüten Belediye Başkanı Fikret Albayrak, sürpriz bir şekilde başkanlığa aday olmayacağını açıklayarak koltuğu Öner Faruk Çakmak’a bırakmıştı. Albayrak’ın bu kararında Kızılay genel merkezinin etkili olduğu iddia edilmişti.
Kongre hile yapıldığı gerekçesi ile iptal edilmiş, 25 Mayıs 2013 tarihinde yeniden yapılmasına karar verilmişti.

Son gelişmeler...

Akçakoca kamuoyunda konuşulan bir başka iddia ise, Fikret Albayrak başkanlığındaki yönetimin  defterleri inceleyen müfettişlere istifalarını sunarak Kızılay yönetiminden çekildiklerini açıklaması. İstifalarla birlikte yönetimsiz kalan Akçakoca Kızılay’a hafta başına kadar yeni yönetim ataması yapılması bekleniyor.

 Kızılay ve AK Parti’ye yakın çevreler Akçakoca Kızılay Derneği başkanlığı için AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın devreye girdiği ve kendisine yakın isimlerin dernek yönetimine atanması için Kızılay genel Merkezi nezdinde girişimlerde bulunduğunu idia ediyorlar.

 

Haber: H.İŞCAN