ENGELLİ OLMAK BİR NOKSANLIK DEĞİL

Vali Ali İhsan Su’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şöyle: “engelli olmak bir noksanlık değildir ve toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır.”

 

KENDİLERİNİ HER GÜN DEĞERLİ HİSSETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mesajında şunları kaydetti: "Güçlü, müreffeh ve hedefine sağlam adımlarla yürüyen bir Düzce için Düzce'deki vatandaşlarımızın eşit fırsatlarda yaşamasını sağlayabilmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun başında ise Düzce'yi dezavantajlı vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale getirmek geliyor. Ben de bir engelli evlat babasıyım. Engelli vatandaşlarımız için doğru şartların sağlanması ve onların desteklenmesi halinde neler başarabildiklerine yakından şahit olan bir insanım. "

 

İGM OLARAK HAZIRIZ

 


İl Genel meclisi Başkanı Şinasi Akbulut ise mesajında “Engelli vatandaşlarımız, toplumun ayrılmaz bir parçasıdır ve sorunları, toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmak ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz şekilde yararlanabilmeleri için, çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, İl Genel Meclisi olarak var gücümüzle çalışmaya hazırız.” dedi.

 

DEVLETİN ASLİ GÖREVİ

 


SES Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, her geçen gün sayıları artan engellilerin sorunlarının da arttığına dikkat çekti ve Engellilerin sağlık, eğitim, istihdam, bakım, rehabilitasyon, ulaşılabilirlik ve birçok sosyo-kültürel ve ekonomik sorunlarına çözüm bulunmasının devletin asli görevleri arasında yer aldığını hatırlattı.