6 aydır yapılmayı bekleyen Akçakoca Yolu Tepeköy mevkiindeki heyelan için Karayolları nihayet ihaleye çıktı. Konuyla ilgili haberimiz mayıs ayı içinde yer almış ve D-655 Akçakoca Karayolu'nda trafikte aksamalara ve tehlikelere yol açan bu toprak kaymasının bir an evvel temizlenmesi gerektiğini hatırlatmıştık..

Haberin yayınlanmasının ardından siyasilere malzeme olan Akçakoca Karayolu'ndaki toprak kaymasıyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü nihayet harekete geçti.

Bu alanla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara 4. Bölge Müdürlüğü ihale ilanı verdi. Heyelan yapım işi, 21 Temmuz 2015 Salı Günü Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ihale salonunda saat 10.00’da ihale edilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.  İşin yapım süresi ise yer tesliminden itibaren 60 takvim günü.

Uzun süredir yapılmayı bekleyen ve “İNSAN MI ÖLMELİ!” başlığıyla haberlerimize konu olan heyelanın ortadan kaldırılması için 3 ay daha beklenecek. Havaların ısınmasıyla birlikte turist akımının yaşanacağı Akçakoca yolunun emniyeti açısından bir an evvel bu yolun trafik kurallarına göre ulaşımının sağlanması gerekiyor.