Akçakoca’da Eski Cezaevi karşısında bulunan ve mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan 28 dönümlük arazide planlanan proje ile Akçakoca’ya ETNO Köy kazandırılacak.



Akçakoca Belediyesi ve Düzce Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen ”Kültür Köyü” projesi Avrupa Birliği fonlarından alınacak 1,5 milyon TL hibe kredi desteği ile hayata geçirilecek.



“Proje hazırlığımızı yaptık”


Konuyla ilgili olarak Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında üyelere bir bilgilendirme sunumu yapan Akçakoca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Cevdet Özkara, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin ortak ve benzer kültürlerinin yaşatılacağı bir proje için, Avrupa Birliği’nin hibe fonu oluşturduğunu belirterek, “Biz bu konuda proje hazırlığımızı yaptık. Türkiye, Moldovya, Ukrayna ve Gürcistan işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje alanı olarak eski cezaevi karşısındaki Karayolları arazilerini içine alan bölgeyi uygun bulduk” dedi.



Mecliste bulunan tüm üyelerin onayı ile Akçakoca’da, her ulusa ait kültür evleri inşa edilecek, farklı kültürlerin gelenek ve göreneklerine ait çalışmalarının sergileneceği alanlar oluşturulacağı ETNO Köy projesi start almış oldu.

Haber: S.ŞEN / Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ