Çevre ve şehircilik haftası kapsamında Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada merkeze bağlı Yeni Taşköprü köyü Düzce’nin en güzel köyü seçildi.
 550 haneli ve 2 bin 100 nüfusa sahip köyün, doğal dokusunu kaybetmeyerek çağdaş yaşam şartlarını köy bilinci ile birleştirmesi diğer köyler arasından sıyrılarak birinci olmasında etkili oldu. Alt yapı çalışmalarını tamamlayan, doğal arıtma tesisi yapılan köyde yaklaşık 250 dönümlük mera alanın dolgusu yapılarak yeniden tarıma kazandırıldı.
2004 yılında göreve geldiğinde çevre düzenlemesine önem verdiğini belirten Yenitaşköprü köyü Ahmet Kılıç, bakanlık tarafından düzenlenen yarışmayı duyduğunda köyünün de bu yarışmada yer alması gerektiğini düşünerek başvuru yaptığını söyledi.
Yeni taş köprü’yü diğer köylerden ayıran en önemli özellikleri sıralayan Kılıç,“ alt yapıyı tamamladık, pis su atıklarımız yer altında ve park- bahçelerimiz de diğer köylerden daha iyi. Otoban yapımında asfalt çalışmasında meralarımız atıl durumda kalmıştı. Bende muhtar olduktan sonra 250 dönümlük bir alanı yeniden köyümüze kazandırdım. Çevremiz temiz, 2004’ten bu yana ağaç dikmeye de devam ediyoruz. Muhtar olduktan sonrada yaklaşık bin 500 tane ağaç diktim. Vatandaşların belediyeden alabileceği her türlü hizmeti sunmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.
Köy sakinlerinin oturup sohbet edebilecekleri, boş zamanlarında vakit geçirebilecekleri sosyal alanlarda eksikliklerinin olduğunu söyleyen köy muhtarı Kılıç, alt yapıları tamamladıklarını şimdi ağırlığı üst yapılara vereceklerini belirtti.
Haber; S. KAŞKIR