Düzce Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan ara yollar off-road yarış pistini andırıyor. Buralarda yaya gitmek mümkün değil de normal araçla da yol almak her yiğidin harcı değil. Yollar hali ancak yaşamayla anlaşılır cinsten. Görenler ise hep aynı şeyi söylüyor: “Yol mu tarla mı belli değil.”



sınırları içerisinde Düzce Otomobil Satıcıları Derneği üyelerine tahsis edilmiş Oto Galericiler Sitesi ve Açık Oto Pazarı mevcut olan Küçük Sanayi Sitesi’nde her yağmur sonrası çamur deryaları oluşuyor. Siteye gelen vatandaşların üstü başı, araçları çamur içerisinde evine dönüyor. Ağır tonajlı araçların sıklıkla girip çıktığı sitede oluşan büyük çukurlar, araçların güçlükle ilerlemesine neden oluyor. Araçların çukurlardan kaçmak için yapmadığı manevra kalmıyor, vatandaş balçığa dönen yolda yürüyemiyor.



Sorunumuzu anlatacak muhatap bulamadık

Esnaf ise bu sorunun çözülmemesinde Küçük Sanayi Sitesi yönetimini sorumlu tuttu. Sanayide mobilya sektörü üzerine işletmecilik yapan Aykut Özbey, yaşanan sorunları anlattı: “Yollardan şikayetçiyiz. Dükkanların projelerinin eksik kalması ve yolların hali bizim en büyük sorunumuz. Sorunumuzu anlatacak muhatap bulamadık. Yollarda oluşan 30-40 santimetrelik çukurlar nedeniyle otomobiller ilerleyemiyor. Belediye başkanımız ve kooperatif başkanımızdan sorunu çözmesini istiyoruz.”



Utanç duyuyoruz

Sanayi sitesinde köklü firmaların bulunduğunu ifade eden Özbey, il dışından gelen firma temsilcilerine ve vatandaşlara karşı mahcup olduklarını belirterek Düzceli olarak böyle bir durumdan utanç duyduklarını dile getirdi.

Aydınlatma, işyeri eksiklikleri, başıboş köpekler sorunlardan bazıları
Sitede aydınlatma sorunu, dükkanlarda eksiklikler ve başıboş köpek sorunu olduğunu bildiren Özbey, sitenin imajının hüsran olduğunu vurguladı.
3 yıl önce tapularını aldıklarını kaydeden Özbey, yol sorununu çözmek için esnafın gücünün olmadığını dile getirerek asfalt bile dökmeseler en azından düzeltme işlemi beklendiklerini söyledi.

Esnafın tamamı şikayetçi
Yüzde 60 doluluk olan sitede tüm esnafın şikayetin yollardan şikayetçi olduğu bilgisini veren Özbey, acı tablonun en büyük sorumlusu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan olarak ifade etti ve yol istediklerini aktardı.