Google'ın 'timelapse' video özelliği ile Düzce’nin 1984 yılından bugüne kadar geçirdiği büyük değişim gözler önüne serildi. Video özelliğine gelen yeni bir güncelleme, dünyanın 1984 yılından bugüne kadar geçirdiği büyük değişimi acı bir şekilde ortaya koydu.



Düzce’nin 32 yıl önceki ve sonraki halini gösteren uydu görüntüleri, yıllar içerisinde ‘Yeşil Düzce’nin ortadan kaybolduğunu ispatladı. İmar ve yapılaşma kararlarıyla her geçen gün beton yığınlarının arttığı Düzce’de 32 yılda yeşilin hızla azaldığı uydudan görüntülendi.



‘DÜZCE’DE YEŞİL YOK OLUYOR’
Düzce’deki artan yapılaşmaya karşı çıkan kesimlerin her platformda dile getirdikleri ‘Düzce’de yeşil yok oluyor’ iddiaları Düzce’nin 32 yılda geldiği durumla gözler önüne serilmiş oldu. Acı tablo uzmanların özellikle şehir merkezinde giderek yoğunlaşan yapılaşmaya bağlı olarak hava sirkülasyonunun azalması ile Düzce’nin kış aylarında başına bela olan hava kirliliği sorununun arttığı yönündeki açıklamalarının da belgesi oldu.

DÜZCE, İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ!
Düzce’de artan nüfusa bağlı olarak imar planlarında yapılan yeni düzenlemelerle birçok alan; konut, ticaret ve yol olarak belirlenerek yapılaşmaya açıldı. Özellikle depremden sonra girilen yeniden yapılanma sürecinde yeni imara açılan bölge sayısında dikkat çekici bir artış gözlenirken kentte hızla yükselen binalar inşaat sektörüne en parlak yıllarını yaşatıyor. Ancak gelinen noktada Düzce’nin giderek yeşilini kaybetmesi Düzce için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Bu duruma en büyük etken çevresel sorunların artması gösteriliyor.

KORUYUCU ADIMLAR DA ATILIYOR
Öte yandan yaşadığımız şehrin ‘Yeşil’ ünvanını giderek kaybettiğini gün yüzüne çıkartan bu sonuçların bir yandan yarattığı olumsuzluklarla mücadele edilirken diğer yandan son dönemde gelecek için olumlu adımlar da atılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzce’de gerçekleştirdiği toplantıda kentin imar planının sil baştan yenilenmesi kararını vermesi mevcut plandaki uygulamanın kente fayda sağlamadığını gösterirken, yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal sit alanı ilan edilen 184 ova arasında Düzce Ovası’nın da yer alması, yeşilin ve tarımın korunması adına önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.