Düzce Belediyesi İntaş şirketi, Milli Eğitim Müdürlüğü Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile İnşaat teknolojisi alanının çeşitli branşlarında çalışan işçilere yönelik olarak bir süre önce başlatılan eğitim kursu tamamlandı. Özellikle ağır iş makinesi operatörlüğü, yapay ve doğal taş işletmeciliği branşlarında çalışan 38 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Belediyenin İntaş tesislerinde düzenlenen törenle işçiler sertifikalarını aldı. Vali Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in de katıldığı törende kurs hakkında bilgi veren Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Sarı inşaat teknolojisi alanında süren kursların 260 saat sürdüğünü belirtti.

Sertifikaların verilmesinin ardından Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Vali Vasip Şahin’e el yapımı özel taşlarla işlemeli tablo hediye etti. İntaş Yönetim Kurulu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar da Belediye Başkanı İsmail Bayram’a yine el yapımı taş işlemeli tablo hediye etti.

Vali belediyenin şantiyesini inceledi

Vali Vasip Şahin, İntaş üretim tesislerinde çalışan işçilerin sertifika töreninin ardından tesislerde inceleme yaptı. Vali Şahin şantiyesinin tüm kademelerini gezdi. İntaş, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ait kademeleri inceleyen Vali Vasip Şahin Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve İntaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar’dan bilgi aldı. Vali Şahin, çeşitli üretim branşlarındaki tüm aşamaları tek tek gezdi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, şantiyenin belediyenin üretim üssü konumunda bulunduğuna değinerek ‘Tüm alt yapı malzemeleri bu şantiye alanında toplanmaktadır. Ayrıca başta yapay ve doğal taş olmak üzere tüm kaldırım taşı üretimleri bu alanda yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğümüz, Etüd ve Proje Müdürlüğümüz, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüze ait çeşitli üretim bölümleri ve malzemeler bu alanda bulunmaktadır. Bir anlamda şantiye alanımız belediyemizin kalbi durumundadır’ dedi.

Haber; C.ÜSTÜNER