1999 Depreminin ardından konut için 2002 yılından itibaren hak aramaya başlayan Sınırlı Sorumlu Evsiz Depremzedeler Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir ekiple ikinci kez bir araya gelerek Beyköy’de 42 dönümlük bir arazi üzerine yapılması planlanan 389 konutun iç ve dış mekan tasarımını oluşturdular.

Daha önce 8 Şubat tarihinde yapılan Mimari Tasarım Oyun Atölyesi ve odak grup görüşmelerinin ardından Düzce Umut Atölyesi gönüllüleri, oyun ve görüşmelerden çıkan eğilimleri Kooperatif üyeleri ile beraber değerlendirmek için ikinci kez buluştu.Düzenlenen ikinci atölye çalışmasında iç mekan tasarımına yönelik ikinci bir tasarım oyunu Kooperatif üyeleri ile beraber oynadı. Çalışmada Kooperatif üyelerinin iç mekanları nasıl kullandıklarını birlikte tartışmak ve mahalle yaratma kaygısı temel alınarak yerleşim planını oluşturmak hedeflendi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden gelen ekip kooperatif üyelerine aşama aşama yardımcı olarak görsel olarak nasıl bir konut istediklerini belirlemeye çalıştı. Üyelere anket yöntemi de uygulandı.

Evsiz Depremzedeler Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sami Kılıç’ta projenin çıkış noktasını anlattı. Kılıç, “2002 yılındaki mücadelemiz uzun sürdü. Mücadelemiz iki yönlü oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bu mücadelemizi gördü ve bize destek oldu.” Dedi.

HABER;Y.SEVER