Yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama programı ilk olarak Anıtpark Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.



Düzce’de 4 ayda 559 kaza
Emniyet mensupları tarafından yapılan bilgilendirmelerde, 2019 yılının ilk 4 ayında meydana gelen kazalara ilişkin veriler açıklandı. Buna göre; 2019 yılının ilk 4 ayında Düzce’de 559 kaza meydana geldiği ve bu kazalarda 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 403’ünün ise yaralandığı aktarıldı. Ayrıca bilimsel çalışmalara dayanarak yapılan tespitlerde, trafik kazalarında insan kusurunun yüzde 98 olduğu üzerinde duruldu.



Polis, jandarma, zabıta ve karayolları ekiplerinin programa katılan çocuklara düdük balon ve çeşitli hediyeler verdikten sonra stantların gezilmesiyle program son buldu.





“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”      
Öte yandan 2019 yılı İçişleri Bakanlığı’nca “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganı ile yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edildi. Alınan önlem ve gösterilen duyarlılıklar sayesinde 2019 yılının ilk 4 ayında yaşanan trafik kazalarında ölüm oranı ise yüzde 41 düştü.

Haber: T.AKARSU