Adapazarı-Bartın arasında yapılacak olan ve Akçakoca’nın da içinde olduğu tren yolu projesinin son durumu hakkında Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’ndan bilgi aldık. Çimenoğlu bu projenin çok önemli olduğunu söyleyerek, 4 ili birbirine bağlayacağını ifade etti. Projenin gerçek adının, Adapazarı- Karasu limanından Ereğli- Bartın limanına bağlantı yolu hattı olduğunu belirten Çimenoğlu,  Uzunluğu 288 km. olan bu hattın 1. Bölümü Adapazarı- Karasu arasındaki bağlantı olduğunu kaydetti.
 Çimenoğlu, “  Adapazarı- Karasu arasındaki bağlantının 2 Kasım 2010 yılında ihalesi yapıldı. 5 Nisan 2011 de ihalesi yapılan firmayla sözleşmesi yapıldı ve şuanda inşaat aşamasında. 62 km’lik çift hat. 5 Ekim 2013 yılında ilk bölümünün bitirilmesi planlanıyor. İkinci bölüm Karasu-Akçakoca-Alaplı- Ereğli- Zonguldak ve Bartın’a gidiyor. Akçakoca-Ereğli arasındaki zemin etüdü bitti. Adapazarı-Karasu hattı tamamlanınca Karasu-Bartın arasındaki bölümün ihalesi yapılacak. Önemli bir proje çünkü 4 ili birbirine bağlıyor. Bu proje ile İstanbul gibi sanayinin merkezi olan bir il, Karadeniz’e bu hat ile bağlanacak.” Dedi.
Alaplı’ya yapılması planlanan liman projesinden de söz eden Çimenoğlu, bu limanın sadece Alaplı’nın değil Düzce’nin de limanı olacağını, liman ve tren projesi sayesinde Akçakoca’nın turizm açısından çok gelişeceğini belirtti.
Çimenoğlu, “ Alaplı’ya liman projemiz var. Bununla ilgili projeler çizildi Çet raporu alındı. İmar planları yapıldı. Genel olarak bütün kurumlardan onay geldi. Bir tek ulaştırma müdürlüğümüzden haber bekleniyor. Oradan evet gelirse oraya liman yapılacak. Böylece Alaplı hem demiryolu hem karayolu olan bir ilçe olacak. Bu bizim kalkınmamız için çok önemli. Bu sadece Alaplı’nın değil, Ereğli’nin ve Düzce’nin de limanı olacak. Akçakoca’da turizm açısından çok gelişecek. Projeye hızlı trende eklendi. Böylece yolcu taşımacılığı da yapılacak.” Şeklinde konuştu.