Yaklaşık bir yıl önce Gölyaka’da bir tekstil fabrikasında sendikaya iye oldukları iddiası ile işten çıkarılan 13 işçi için hukuk mücadelesi sürüyor. Bilindiği gibi 9 ocak 2011 tarihinde işten çıkarıldıkları gerekçesi ilçe tekstil fabrikasından Gölyaka Şehir Parkına kadar yürüyüş yapan işçileri daha sonra fabrika yönetimini mahkemeye vererek haklarını hukuki yollardan aramaya çalıştılar. Yaklaşık bir yıl süren mahkemenin ardından 4 işçi davayı kazandı. Ayrıca Gölyaka Cumhuriyet savcılığı da işveren hakkında konu ile ilgili dava açtı. Bu dava da bugün Gölyaka Adliyesi’nde görüldü.

Mahkeme sonrası Gölyaka adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, 4 işçinin işveren hakkında açtıkları davayı kazandıklarını ifade etti.

Arslanoğlu,yaklaşık bir yıl önce işverenin sendikaya üye olan işçileri odasına tek tek çağırarak sendikadan ayrılmaya zorladığını iddia ederek aksi halde işçilerin işten çıkarılacaklarını öne sürdü. Arslanoğlu, Sendikadan ayrılmayan işçilerin açtıkları davanın sonuçlandığını ve 4 işçinin davayı kazandığını belirtti. Ayrıca Gölyaka Cumhuriyet Savcısının da işveren hakkında dava açtığını da vurgulayan Arslanoğlu, bu davanın da devam ettiğini ve onunda lehte sonuçlanacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Davaya ayrıca işçilere destek vermek amacı ile TEKSİF SEN Düzce İl Temsilcisi Cemil Tınaz ile birlikte Türk Metal Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi Murat Ardıç da katıldı.

Haber; H. İŞCAN