İl Özel İdaresi hizmet binasının için açılan dördüncü ihalede de düşük fiyat ve teklif gelmemesi nedenleriyle 1 hafta sonraya ertelendi. Şerefiye Mahallesi Şehit Ruhsar Caddesi’nde bulunan 284,92 metrekare yüzölçümlü binanın satışı için 4. Kez ihaleye çıkılmıştı. Zemin + 3 kattan oluşan hizmet binasının satış ihalesi bugün saat 11.00’de İl Özel İdaresi Encümen toplantı salonunda yapıldı.

İşin muhammen bedeli 1 milyon 733 bin 333 lira, geçici teminat bedeli biçilmişti. Ancak bugün yapılan ihalede de istenilen teklif gelmemesi üzerine ertelendi. İhalenin yeniden 6 Kasım perşembe günü saat 11.00’de yapılmasına karar verildi.

Öte yandan İl Özel İdaresi “değerinin altında satış yapılacağı” iddialarına da cevap verildi. İl Genel Meclisi Üyelerinin bina için belirlediği fiyatın 1 milyon 300 bin TL olduğu, bu şartlar altında kul hakkının yeneceği iddialarına ilişkin yapılan açıklamada “Söz konusu bedel, İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından değil, Kurumumuz tarafından oluşturulan Muhammen Bedel Tespit Komisyonu tarafından gerekli incelemeler ve piyasa araştırması sonucunda belirlenmiştir. Dolayısıyla değerinin altında ihale edilme gibi bir durumdan söz edilmesi mümkün değildir.”denildi.

Haber; S.KAŞKIR