CHP Düzce İl Başkanlığı, AK Parti’nin 22 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gitmesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aday olmayacağını açıklaması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Muharrem Tozan, Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran ve Partililer katıldı.

4 Mayıs Saray Darbesi’dir

Düzce Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olağanüstü kongresinde aday olmayacağını belirterek, genel başkanlık görevinden ayrılmasını “kendi tercihi” olmadığını şeklinde yorumladı.

Duran, “O zaman soru şu; kendi tercihi değilse hangi gerekçeyle ayrıldı? Bu sorunun yanıtı verilmedi. İzin verirseniz sorunun yanıtı ben vereyim; Dün kaçak sarayda gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı “4 Mayıs Saray Darbesi’dir. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, 4 Mayıs Saray Darbesi 28 Şubat Post-modern Darbesi’ni de aşan bir niteliğe sahiptir. 28 Şubat’ta rahmetli Erbakan Başbakanlıktan uzaklaştırılmıştı. 4 Mayıs Saray Darbesi’yle de Sayın Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbenin, yani 4 Mayıs Saray Darbesi’nin 28 Şubat’tan farkı “Yol arkadaşım” dediği, “Dava arkadaşım” dediği bir kişi tarafından bu darbenin gerçekleştirilmiş olmasıdır” diye konuştu.

Davutoğlu’nun Başbakan olarak iki kez seçimlere girdiğini, 7 Haziran’da yüzde 40.87 ve 1 Kasım’da da yüzde 49,5 oranında oy aldığını hatırlatan Başkan Alaeddin Duran, şöyle konuştu:

 “Bu oranlar, başarılı bir sonuçtur. Yani parlamenter demokratik sistemin kuralları içinde Başbakanlık koltuğuna Sayın Davutoğlu oturmuştur. Bu bağlamda meşruluğu hiç tartışılmamıştır. Çünkü milli iradeye saygı demokrasinin temel kuralıdır”

Davutoğlu’nu Savunmak Bize Düştü


Başkan Alaeddin Duran, Davutoğlu’nun direnmesi gerektiğini belirtti:  Duran, “23 milyon 531 bin kişinin iradesiyle koltuğa oturan Sayın Davutoğlu bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi, 4 Mayıs’ta Saray Darbesi’ni gerçekleştiren kişidir. O bir kişi, ülkesinin demokrasisini değil, kendi dikta yönetimini düşünen ve planlayan kişidir. Sayın Davutoğlu üzülerek ifade edeyim ki 4 Mayıs Saray Darbesi’ne boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Oysa demokrasi adına doğru olan 23 milyon kişinin kendisine verdiği görevi savunmasıydı. Milli iradeye sahip çıkmasıydı. Bu koltuğa beni halk getirdi ancak halk götürür demesiydi. Yani 4 Mayıs Saray Darbesi’ne Davutoğlu’nun açıkça direnmesi gerekirdi. Demokrasi adına Sayın Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü” dedi. 

Haber: S. C. AKYÜZ