Camikebir Mahallesi Murat Reis Sokak üzerinde bulunan 3 metre uzunluğundaki çukur az kalsın faciaya yol açıyordu.

Adeta çöplüğü andıran ve içerisindeki suyun derinliği 1 buçuk metreyi bulan çukur bir aileye dehşeti yaşattı. Babası ve halasıyla yemek yemek için yanaştıkları arabadan indiği sırada boş arsadaki çukurun içine düşen 4 yaşındaki Berat Görkem Çakmak güçlükle kurtarıldı.

“İçi kurt ve pislik dolu”
Küçük Berat’ın halası Melike Rençber ise yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Yemek yemek için arabayla buraya yanaştık. Ben ön tarafta duruyordum çocuk arkadaydı yani saniyelik bir şeydi. İnmesiyle birlikte suya düşmesi bir oldu. İçerisindeki köpüğü basılacak bir yer sanmış. Suyun derinliği 1-1 buçuk metreye yakın, içi kurt ve pislik dolu. Burası şehir merkezinin göbeği. Ben kendim Sakaryalı’yım. Kardeşime misafir olarak geldim ve yeğenim bu duruma maruz kaldı. Şu an zaten siz de duramıyorsunuz kokusundan. Bu büyük bir ihmal. Bu ihmal buradan kaldırılmalı.”

“Buna bir önlem alınsın”
Olayın ardından Beyaz Masayı da aradığını kaydeden hala Rençber şöyle devam etti:

“153’ü aradım belediyeden geldiler. Kendileri bunu yapamayacaklarını bunu ancak Zabıta Müdürlüğü’nün yapabileceğini söyleyip gittiler. Benim vicdanım rahat etmediği için sizleri çağırdım. İlgilenilsin ve mümkünse buna bir önlem alınsın. Çocuğumuzun halini görüyorsunuz. Kıyafetleri burada ve çok kötü kokuyor.”

Mahalle sakinleri de çukurun açık vaziyette bırakılmasına tepki gösterdi. Olumsuz bir durum yaşanmadan derin çukurun kapatılmasını ya da gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen vatandaşlar yetkililere seslendi.

Öte yandan çukurdan çıkarılır çıkarılmaz ailesi tarafından üstündeki kıyafetler değiştirilen küçük Berat, mikrop kapma ihtimaline karşı hastaneye götürüldü.

Haber: Ö. YILMAZ