Bütün belediyeleri yakından ilgilendiren katı atık tesisi Kaynaşlı'da düzenlenen Başkanlar Toplantısı'nda ele alındı. Kredi çekilerek maliyeti karşılanacak olan tesisin bitiş tarihi olarak Aralık ayına işaret eden Başkan Keleş, ihale yöntemiyle işletilmesi konusunu da gündeme taşıdı. Ayrıca toplantıya katılan vekillerden arıtma tesisi başta olmak üzere beklemede olan projeler için girişimlerde bulunmaları istendi.


İl, ilçe ve belde belediye başkanları Cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle bir süre ara verdikleri aylık toplantılarına devam ediyor. İl, ilçe belediye başkanları ve belde belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının bu ayki ev sahibi Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar oldu. Kaynaşlı Belediye Binası'nda gerçekleşen toplantıya Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır da katıldı. Eylül ayı toplantısında belediye başkanları göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaları birbirleriyle paylaşırken, komşu belediyelerin ihtiyaçlarına da kulak verdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bütün belediye başkanlarının komşu belediyelerin ihtiyaç ve taleplerini kendilerininkinden önde tuttuğunu belirterek birlik, beraberlik ve yardımlaşma açısından bu tür toplantıların çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

 


Ortak bir havuz oluşturulacak



Başkan Keleş, kısa süre içerisinde bu yardımlaşmaların daha profesyonel bir hal alacağını da ifade etti ve yakın zamanda belediyelerin iş makineleri, itfaiye aracı, kum-çakıl ocağı gibi ihtiyaçları için ortak bir havuz oluşturulacağını söyledi. Başkan Keleş, Eylül ayı toplantılarına katılan milletvekillerinden de “DSİ, Karayolları, İller Bankası ve Çevre Bakanlığı ile ilgili konularda vekillerimizden büyük beklentiler içerisindeyiz.“ sözleriyle talepte bulundu.


Belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının gündem maddesi ise Katı Atık Tesisi oldu. Bütün belediyeler için önemli bir yere sahip olan ve inşaatında adım adım sona gelinen Katı Atık Tesisinin imtiyaz yoluyla mı yoksa ihale yöntemiyle mi işletileceği masaya yatırıldı. Başkan Keleş, Katı Atık Tesisinin Aralık ayı içerisinde hizmete gireceğini de müjdeledi.

 

 

Haber: C.Üstüner