Çilimli Erdemliler Derneği’nin ilk defa düzenleyeceği “Kuşaklar Kucaklaşıyor” projesiyle 40 dede 40 torunla bir araya gelecek. Önce iftarda buluşacak dede ve torunlar düzenlenecek Çanakkale gezisiyle tarihi mekanları gezecek.

İki kuşağın kaynaşmasının hedeflendiği bu projede öncelik gazilere ve şehit ailelere verildi. Çilimli’ye ait olan bu projeye başvurular başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdemliler Derneği Başkanı Hasan Karadayı, içişleri bakanlığının dernekler daire başkanlığı kapsamında yapılan proje yarışmalarında Düzce’den “kuşaklar kucaklaşıyor” adlı projenin seçildiğini ve köy köy dolaşarak projeye katılacak 40 dede ile torunu aradıklarını söyledi.

 Erdemliler Derneği’nin 1400’lü yıl öncesine dayanan bir geçmişi olduğunu hatırlatan Karadayı, “Bizim derneğimiz felsefi bir dernek. İçişleri bakanlığı Dernekler Daire başkanlığı tarafından bir yarışma düzenlendi. Biz de bu yarışmaya “Kuşaklar kucaklaşıyor” adı altında bir projemiz ile katıldık. Yaklaşık 700 proje arasında 130 proje seçildi ve Düzce’de de bir tek bizim derneğimizin hazırladığı proje kabul gördü. Bizim bu projedeki amacımız eski ile yeni nesilin kaynaşmasını sağlamak. Projeyi başlattık. Listeler oluşturulmaya başlandı. Köy köy dolaşarak vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Projede gaziler ve şehit ailelerine öncelik tanıyoruz. Projemiz kapsamında eski nesilin oyuncaklarını yeni nesile tanıtacağız. ayrıca Çanakkale’ye de gezi düzenleyeceğiz. İftar programımız olacak. Kaynaşlı yaylalarına gideceğiz. Projenin sonunda ise sergi yapacağız. Ne yaptık ne yapacağız adı altında olacak. Bize proje konusunda destek olan valimize ve ilçe kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerde bulunuyoruz.”dedi.

Haber; E. BEKTAŞ