Darıcı Köyü Müezzin Mahallesi 40 Numaralı evde yaşayan iki kardeşin koşullarını iyileştirebilmek için yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı.

Hüseyin ve Murat Yüksel kardeşlerin yaşadığı yere aslında ev demek de oldukça güç. Müezzin Mahallesi 40 numara, olmayan pencerelerinden içeri dikenli bitkilerin saldırdığı, her türlü çöp ile dolu bir virane. Evde yorganlarının altında güçlükle farkedilen iki kardeşten Murat, belinden yukarısı çıplak görüntüsü ile yıllarca insan içine çıkmamış bir vahşiyi andırıyor. Ağabeyi Hüseyin ise altından çıktığı kirli yorganın altından rahatsız edildiğini belli eden bir ifadeyle çıkıyor.

29 Yaşındaki Hüseyin Yüksel ve 27 yaşındaki Murat Yüksel daha küçükken, babaları intihar edince dengeleri bozulmuş. Gayet sağlıklı olan ve ilkokulu da normal bir şekilde bitiren çocukların Anneleri de rahatsızlanarak bir kardeşlerine sığınınca, çocuklar önce dedelerinin daha sonra da amca ve halalarının bakımına muhtaç kalmış.

Hüseyin ve Murat rahatsızlıkları nedeniyle barındıkları eve de zarar vermeye başlayınca yakınlarının da ellerinden bir şey gelmiyor. Yeni giysileri kabul etmeyen, evlerinde yapılan tamiratların ardından yeniden kırıp döken . Gençlerin durumu kamuoyunun gündemine yansıyınca, duruma el koyan Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'nün tetkikleri sonucunda çocuklara ağır şizofreni teşhisi konulmuş Ancak çocukların bakımı ve tedavisini üstlenecek bir kurum bulunamamış. Sadece maaş bağlanarak çocukların velayetini alan amcaları Sefer Yüksel'a verilmeye başlanmış.

Sefer Yüksel, Hüseyin ve Murat'ın evinde tamirat yapmayı denediğini, ancak takılan camları yeniden kırınca vazgeçtiğini ifade ederken, Çocuklar için yardımlar geldiğini ve yemeklerini halalarının yaptığını dile getirdi.. Arslan, maaşın ise yardım olmasa da yeğenlerinin karnının doymasını garanti altına aldığını, ancak asıl masrafın ikisinin birden sigara kullanması sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Murat ve Hüseyin'in annesinin de aynı hastalıktan muzdarip olduğunu dile getiren Sefer Yüksel, kardeşlerinin de memuriyetleri nedeniyle iki kardeşin bakımını üstlenemediklerini, kendisinin elinden geleni yaptığını ifade etti. Yüksel, doktor kontrolü altında yeğenlerinin iyi olabileceğine inandığını da sözlerine ekledi.