İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 Yılı 3. Dönem Toplantısı bugün Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Ali İhsan Su'nun başkanlığıyla gerçekleşti. Toplantıya Düzce İl İşkur Müdürü Celil Kuzu'da katıldı. Toplantı öncesinde mikrofonlarımıza konuşan Vali Su, ilk olarak toplantının herkese hayırlı olmasını diledi ardından da istihdam açısından rakamlarla Düzce'yi değerlendirdi.



Vali Su, " İlimiz açısından baktığımız zaman rakamlar verecek olursak, ilimizde şuanda İşkur'a kayıtlı 11 bin 384 işsiz mevcudu görünüyor, kayıtlı iş gücü ise 23 bin 711. Yani 12 bin 317 kişi de bir işi var ama daha iyi bir iş var mı diye arıyor. İlimizde özel sektörede belirtilen açık kadro sayısı ile 4 bin 3 kişidir. Biz bu 6 aylık dönemde İşkur olarak, iş arayarak İşkur'a müracaat eden vatandaşlarımıza yani toplam 23 bin 711 kişiye ilimizdeki iş açıklarıyla ilgili bilgilendirme ve mesajları gönderdik" dedi.


Vali Ali İhsan Su, konuşmasının devamında, 23 bin 711 kişiden 7 bin 809 kişinin işe girebilmek için müracaat ettiğini söyleyerek, iş arayanların açık kadrolara başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.



Vali Su, " Müracaat eden 7 bin 809 kişiden bin 944 kişi işe yerleştirilmiştir. Hala 2 bin 92 iş gücü açığımız var. Bizim buradan şunu anlamamız gerekiyor ki, meslek sahibi olmak gerekiyor bir de ben işsizim diyenlerin gidip o açık kadrolara müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.



Vali Su, İşkur olarak birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek projeler için bir hayli para harcandığını ifade etti ve bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.



Vali Su, " Biz İşkur olarak 25 meslekte 40 ayrı proje çalışması gerçekleştirdik ve bu çalışmalara katılan vatandaşlarımızın da yüzde 84'ü istihdam edilmiştir. Bu çalışmalar için de toplam 2 milyon 367 bin 17 lira harcama yapılmıştır. Biz bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.



Vali Su'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

 

Haber;E.Tınaz