Düzce Belediyesi Nisan ayı 1. toplantısı 12 gündem maddesiyle yapıldı. Belediye meclisi Şubat ayında Düzce Belediye Meclisi tarafından görüşülen ve onaylanan Düzce Kenti Revizyon ve İlave İmar Planının askı süresi sona ermesiyle gelen itirazları değerlendirmeye başladı.

Düzce Kenti Revizyon ve İlave İmar planı 8 Şubat Belediye Meclis toplantısında görüşülerek onaylanmıştı. Onaylanan imar planı 3194 sayılı İmar Kanunun 8. Maddesi uyarınca 19 Şubat ile 21 Mart tarihleri arasında bir ay süre ile Belediye Meclis Salonu fuayesinde askıya çıktı. Askı süresi içinde imar planına mülk sahipleri tarafından 2 bin 432 itiraz geldi. İtirazların Belediye meclisi tarafından incelenerek karara bağlanması için çalışmalara başlandı.

Belediye meclisi öncelikle Düzce merkezdeki itirazları değerlendirecek. İmar planına gelen 2 bin 432 itiraz için ilk etapta 400 dosya hazırlandı. Belediye meclisi nisan ayı ilk toplantısında yapılan itirazlar görüşülmeye başlandı.

 Gündemin bir diğer maddesi ‘Hurdacılar Sitesi’ ile ilgili olarak, ilgili müdürlükten gelen talep görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda da hurdacılığa ilişkin işyerlerinin belediye tarafından Akınlar mahallesi Küçük Sanayi Sitesi arkasında bulunan yeni düzenlenen alanda açılması kararlaştırıldı.

Haber: S. KAŞKIR