Akçakoca’daki 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi binasının bulunduğu yaklaşık 2 bin metrekare arsa ile 120 metrekare olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun bulunduğu arsayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağışlayan Hayırsever Vatandaş Aydın Sarıkaya’ya 45 yıl sonra ahde vefa örneği…

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mustafa Özyörük, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin katılımıyla Hayırsever Sarkıaya’ya45 yıl sonra teşekkür töreni düzenleyerek plaket takdim etti.

Törende konuşan Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, yaptığı açıklamada kamuda değerlendirilmek üzere vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek “Sağlık birimi yapılmak üzere bu yeri bağışlayan Aydın Amcamıza teşekkür ediyorum. Allah Hayrını kabul etsin.” dedi.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Özyörük ise vakıf medeniyetinin yaşatıldığını ifade ederek “ Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemlerde, Aydın Bey sayesinde ülkemizi ve vatanımızı imar etmek için hep birlikte çalışmak için yeniden başladık. Dünyaya ve ülkemize sunacağımız bir medeniyet tasavvurumuz var. Elimizden geldiğince serçe ve karınca misali gücümüz yettiğince çalışacağız. Ülkemize örnek teşkil etmesi bakımından bağışçımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sayılarının artmasını diliyorum.” dedi.