2017-2018 yılı eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve şehir merkezinde ücretsiz olarak sunulan pek çok faaliyet ve imkana uzak kalan ilköğretim öğrencilerinin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalar başladı.

Bugün Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay Düzce Şubesi arasında imzalanan “4-4'lük Spor Projesi” protokolü imzalandı.

Proje ile dezavantajlı bölgelerdeki ilköğretim okullarındaki 4.sınıfta okuyan 184 öğrenci oyun ve fiziki eğlence derslerinde okullarından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait servis araçları ile alınarak uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilecek ve spora yatkınlıkları test edilecek. Öğrencilerin spor alanında branşlaşmalarına yardımcı olunarak spor eğitimlerini ücretsiz almaları sağlanacak.

Ayrıca öğrencilerin spor faaliyetlerine daha rahat bir şekilde katılabilmeleri için Kızılay Düzce Şubesi öğrencilere eşofman ve ayakkabı temini yapacak.

“Spor aşinalığı kazandırmış olacağız”
“4-4'lük Spor Projesi” protokol imza töreninde konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı projenin sosyal sorumluluk anlamında dikkat çektiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Kızılay Başkanlığımız var, Gençlik Spor ve Milli eğitim Müdürlüğümüz aktif olarak katılıyor. 4 tane okulumuzdaki yani Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu, Çamköy İlköğretim Okulu, Necmi Hoşver İlköğretim Okulu ve Rıza Malatyalı İlköğretim Okulumuzdaki 184 öğrencimize, bunların 95’i erkek öğrencimiz, 89’u kız öğrencimiz bunların tamamına belli bir spor dalında, spora başlatmak suretiyle bir spor aşinalığı kazandırmış olacağız.”

“İmkanlarımız var, yeter ki çocuklarımız istekli olsun”
Çocukların spora başlaması için fiziki imkanların da sağlanacağını belirten Dağlı şunları kaydetti:

“Bununla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz araçları ile çocuklarımızı evlerinden alacak, spor tesislerimize getirecek. Kızılay Başkanlığımız da sağ olsun çocuklarımızın eşofman, ayakkabı ve buna benzer tüm malzemelerin hepsini karşılayacak. Hep birlikte ortak ve beraber bir iş yapmış olacağız. Bu aslında sembolik bir rakam. 184 öğrenci ile başlayıp bunu diğer öğrencilerimize de yaymak istiyoruz. Devletimizin imkanları ve Kızılayımızın imkanları çok fazla. Yeter ki çocuklarımız istekli olsun. Bu çocuklarımız güzel bir örnek teşkil edecek. Bun çocuklarımız biraz da dezavantajlı yerler dediğimiz bölgelerin çocukları ama sayının artacağını düşünüyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ