Başladığı ilk günden bu yana sorun yumağı halinde ilerleyen ve henüz yarısı bile tamamlanmayan 300 yataklı devlet Hastanesinin kapısına mart ayı başında müteahhit firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kilit vurulmuştu. Uzun süredir çalışma yapılmayan hastane inşaatı için ihalenin yeniden yapılarak başka bir firmaya verilmesi bekleniyordu.

 
Mevcut firma yaptığı 4'lü protokolle hastanenin kaba inşaatını başka bir tedarikçiye verdi. Kapısına kilit vurulan hastane inşaatında çalışmalar yeniden başladı. Kaba inşaatının bitim süresi 7 ay olarak belirlendi. Resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla tam randımanlı çalışacaklarını bildiren tedarikçi firma 5 ay gibi kısa bir sürede hastanenin kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyor.
 

İşçilerin maaşlarını alamaması nedeniyle sık sık iş bırakma eylemlerine sahne olan hastane inşaatında geçmiş dönem işçilerin de ödenmeyen maaşlarının ilk hak edişte ödeneceği öğrenildi.

Daha önce gündeme getirdiğimiz ve elverişsiz koşullar taşıyan çadırlarda barınan işçiler için de ayrıca işkur'un belirlediği standartlarda işçi koğuşları inşa ediliyor.

Haber; S. KAŞKIR