Selamlar, Adaköy, Kahvelaryanı ve çevre köylerde de günlerdir su sıkıntısı yaşanıyor. Selamlar köyünde tamir için bir günlük bakım yapılacağı ve suların kesileceğinin açıklamasının ardından 5. güne girilirken su hala gelemedi. Vatandaşlar 5 gündür günlük ihtiyaçlar dahi su bulamadıklarını, su bidonları ile evlerine günlük kullanım için su taşıdıklarını söylediler. Köy halkından Yücel Üner, eşinin felçli olduğunu ve günlük su ihtiyacını dahi karşılayamadığını ifade etti.

Yücel Üner “ Salı gününden beri susuz. Arıza var dediler. Bolu'dan parça geleceğini ve bir günde açılacağını söylediler ama sular gelemedi. Ardından ikinci gün açılacak dediler yine gelmeli. Perşembe günü anons yaptılar Cuma saatinden önce suyun geleceğini açıklandı ancak su yine gelmedi. Daha sonra belediye başkanını aradım telefonunu açmadı. Milletvekilimiz İbrahim Korkmaz'ı aradım yakinen ilgileneceğini söyledi. Akşam beni geri aradı, sabah suyun geleceğini söyledi ama hala su yok.. benim hastam var. 4 yıldır yatakta bebek gibi yatan hastam var. ben onun ihtiyacını karşıladıktan sonra elimi yıkılacak su bulamıyorum” dedi.

 
Yücel Üner ayrıca “belediye başkanları ve muhtar bu sorunları çözemeyecek niye aday oldular, neden bu su sorunu ile ilgilenmiyorlar. Bir günlük kesinti neden 5cgüne çıktı” diyerek tepkisini dile getirdi.
 

Üner ayrıca köyün alt yapısının yapılmadığını da söyledi. Atıklarının yollara aktığını söyleyen Üner “Atıklarımız yol kenarına akıyor” dedi.

 
Üner “ Muhtar alt yapıyı yapacağını söyledi. Borular geldi, evlerin önlerin önüne konuldu. Yapılacağı söylendi. Saha sonra gelip boruları aldılar. Kalan borular ilede şimdi insanlar fındıklarının etrafını sarıyor. Atık sularımız sokağa akıyor, hastalığa sebep oluyor” dedi.
 
Ferdane Dursun ise su ihtiyacını 4-5 gündür bidon ile karşılamaya çalıştıklarını gelen misafirlerin bilke elini yıkayacak su bulamadıklarını söyledi.
 
Dursun “ Çoluk çocuk fındığa gidiyor am atemizlenemiyor. İki gün içind esu gelecek dediler hala gelmedi. Eve gelen giden oluyor ama ikram edecek suyumuz yok” şeklinde konuştu.
 

Hamiyet Ünar ise 5 günden beri bir damla suları olmadıklarını ve akşam fındıktan gelen çocukların başka köylere akrabalarına gidip banyo yaptıklarını söyledi.Köyün kadınları çamaşırlarını yıkayamadıklarını söyledi. Bazıları ise çamaşırlarını akrabalarında yıkıyorlar.

 

Köyün alt yapısı ise içler acısı durumda. Atık sular evlerden borular aracılığı ile çıkartılıp yol kenarında akıtılıyor, kötü koku ve görüntüye sebep oluyor. Alt yapı için gelen borular ise amaçlarının çok dışında işler için kullanılıyor. Köye alt yapı için gelen boruların bir kısmını geri alınırken bir kısmını ise bazı köylüler fındıklarını korumak için çit niyetine kullanıyorlar.

 

Köy halkı bir an önce sularının gelmesini ve sokağa bırakılan atık sular için alt yapının yapılmasını bekliyorlar.

Haber; M. YILMAZ