Türkiye'nin en önemli rafting parkurlarından birine sahip Melen Çayı'nın debisinin artması raftingcileri mutlu etti. Bölgede etkili olan yağışlı havaların suyun debisini artmasıyla beraber seviyenin yüksek olmasının sezonun iyi geçeceğinin işareti oldu.


Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, yaptığı açıklamada, Türkiye'de önemli bir yere sahip Cumayeri Dokuzdeğirmen parkurunda mevsim itibarıyla su seviyesinin beklendiği gibi yüksek olduğunu söyledi.

Karanfil, bu yıl 50 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirtti. "Firmalarımızın belli tur saatleri var. Bu yıl görüyoruz ki tur saatlerinin dışında da rezervasyon yaptırmadan gelen misafirlerimiz oluyor. Firmalarımız bu işe hazırlıklı ve gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti veriyor. Bu rafting heyecanını ve zevkini tattırıyor. İlgi artmaya başladı, biz de bundan memnunuz. İnşallah bu yılki 50 bin ziyaretçi hedefimizi tutturacağız" şeklinde konuştu.

Melen Çayı'nın rafting sporunda marka olduğunu aktaran Karanfil, bölgeye dışarıdan yatırımcıların gelmeye başladığı belirtti. Karanfil, 12 kilometre boyunca parkurun bir hareketli, bir durgun oluşunun riski minimize ettiğine değinerek, şunları kaydetti: "Eğitimli rehberler eşliğinde bu parkurun heyecanı bir kat daha artıyor. Burada 25 binlik nüfusun yanında böyle bir spor yapmak buranın cazibesini artırıyor. Gelen kişilerin sadece rafting ile değil, Melen’in üzerinde raftinge paralel, görsel şölen sunan aktivitelerin de yapılması için çaba gösterdik. Gelen vatandaşlarımızın buraya gelip zipline ile eğlenmesi mümkün. ATV ve trekking ile rafting sporuna ek olarak buranın turizmde cazibe merkezi olduğunu görüyoruz."

Haber:Y.SEVER